Расадник нових музичких талената

494
Хорић "Звонце" (Фото: Недељне новине)

Дечији хор Културног центра „Звонце“ из Бачке Паланке, под диригентском палицом професорице Ђурђине Ристић, одржао је у суботу (29.01.) аудицију за пријем нових чланова у свој састав.


Аудиција се одржала у просторијама МЗ Дунав за децу узраста од 5 до 12 година, која имају афинитет и музички таленат. Професорица Ђурђина Ристић о овом вредном
пројекту је истакла:

– За непуних годину дана постојања, овај хор је, вредно радећи, препознат као специфичан и квалитетан ансамбл, који је имао неколико запажених солистичких концерата и наступа на различитим фестивалима. Међу некима од њих, ваља издвојити наступ младих певача на новосадском Винтерфесту у децембру прошле године, а потом и изузетну изведбу државне химне, коју је хор извео на свечаном отварању финалног турнира Купа Војводине – на позив Рукометног савеза из Бачке
Паланке – наводи Ђурђина.

У последњим недељама минуле године, финиширале су се музичке нумере, које су изведене на концерту „Под сјајем звезда“, у препуној сали Музеја града. На репертоару су се нашли шлагери и шансоне који су настали давних 60-их и 70- их година прошлог века. Чуле су се између осталих, песме које су тада изводили Ђуза Стојиљковић, Дарко Краљић, Иво Робић, Амбасадори, Душко Јакшић… Заједно са хором, захвална публика је запевала „евергрин“ песме као што су: „Девојко мала“,„Чамац на Тиси“, „Пиши ми“, „Само једном се љуби“, „Дођи у пет до пет“, „Сомборске руже“, „Кажи зашто ме остави“, а чувени европски хит „Марина, Марина“, хор је отпевао на српском, а на бис и на италијанском језику.

Уз пратњу вокалних солиста из мешовитог хора Културног центра „Звоно“, звуке гитаре и кларинета и ударачких инструмената хорић „Звонце“ је поново очарао публику. Показао је да јесте и биће расадник нових музичких талената и промотер истинских културних вредности. У новој сезони, после заслужене зимске паузе, рад почиње у фебруару, те је сада право време да се придружите овом ансамблу. За додатне информације посетите профил хорића „Звонце“ на друштвеним мрежама.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here