Uspešan finiš školske godine

ŠOMO „Stevan Hristić“

423

Direktorka Škole osnovnog muzičkog obrazovanja „Stevan Hristić“, Sandra Milutinović govori za naš list o dešavanjima u poslednjem kvartalu ove školske godine:


– Završnica školske 2020/2021. godinu, sve više liči na godine pre epidemije Korone, na zadovoljstvo celog kolektiva i učenika. Aktivnosti koje su nam davale elan u našem radu, u poslednjem kvartalu školske godine, u maju mesecu, ponovo se dešavaju, tako da nam stižu novi rezultati sa takmičenja, koji su i dalje vrhunski, sav taj rad koji je prethodnih meseci uložen, bez obzira na otežavajuću situaciju, sada daje svoje rezultate.

Imali smo jedno onlajn takmičenje za flautiste, jedno od prestižnijih, 23. međunarodni susret flautista „Tahir Kulenović“ u Valjevu, održano od od 14. do 16. maja i naša Lana Stojić, učenica 2. razreda, nastavnice Dušice Golubović, donela je prvu nagradu. Pred njom je još jedno takmičenje krajem maja u Zemunu i očekujemo još jedan njen uspeh. Na onlajn muzičkom takmičenju „Mladi virtuoz“ koje traje od 21. do 27.maja, nas učenik prvog razreda violine, Vuk Prica, dobio je prvu nagradu stručnog žirija. Vuk je u klasi nastavnika Juraja Suđija.

U Sremskoj Mitrovici su se takmičili naši pijanisti, na festivalu pijanizma, koji nije bio onlajn. U petak i subotu 21. i 22. maja su se takmičile naše tri predstavnice. Ena Jovanov i Iskra Rusimović učenice 2. razreda kod nastavnice Ivane Danilov, Ena je donela 1. a Iskra 2. nagradu Sofija Stojšić iz 5. razreda kod nastavnice Jasmine Krstić je osvojila 1. nagradu.

Mi im čestitamo na odličnom nastupu i njihovim nastavnicama na izvanrednoj pripremi.
Uskoro nas očekuje Festival muzičkih i baletskih škola u Vršcu. Gde odlazimo sa ekipom od četiri učenika, na četiri različita instrumenta, posle dobrih priprema, nastupaju u utorak sledeće nedelje, 1. juna.

Koncert filmske muzike planiramo za 9. jun u dvorištu biblioteke, uz mere opreza i zavisno od vremenskih uslova. Koncert će biti multimedijalan uz video projekcije filmova čiju muziku izvodimo. Radilo se po grupama, više će biti nastupa ansambala nego solista, ansamble smo spojili u zadnji trenutak, sve zbog mera opreza. Imamo u planu i koncert najuspešnijih učenika, godišnji,završni koncert škole, trenutno još ne znamo gde ćemo ga održavati, a planiramo ga za drugu nedelju juna. Na njemu će nastupiti svi učenici koji su bili na takmičenjima, najuspešniji učenici iz klasa i pobednici kategorija na našem školskom takmičenju.

S tim ćemo i zaokružiti ovu školsku godinu. Pripreme za novu generaciju učenika, koji trebaju da polažu prijemni ispit 5. juna i da se upišu u školu, su u jeku. Pre toga ćemo održati Dan otvorenih vrata u sredu 2. juna, gde u periodu od 9 – 18 časova, svi zainteresovani kandidati mogu da posete našu školu i da rade sa nastavnicima koji
će ih pripremati za prijemni ispit.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]


Pogledaj: Profesor iz Amerike zavoleo Bačku Palanku i godinama joj se vraća

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here