Завршница текуће школске године у ШОМО „Стеван Христић“

Интервју са Сандром Милутиновић, директорком школе.

317

О мајским догађањима и плановима за јун у Школи основног музичког образовања „Стеван Христић“ говорила је директорка Сандра Милутиновић:


– Ушли смо у завршницу дешавња за овушколску годину. Иза нас је годишњи концерт ученика музичке школе који је одржан 1. јуна, у концертној сали у згради музеја града. Наступили су ученици који су се највише истакли да ли на такмичењима или у самом раду са наставницима. Поред њих, признања и поклоне су добили и ученици из теоријских предмета.

У суботу, 4. јуна, одржава се пријемни испит за нове ученике музичке школе, а резултати ће бити објављени 30. јуна. Пријемни испит у нашем издвојеном одељењу у Бачу одржаће се 15. јуна у ОШ „Вук Караџић“ где се налазе наше учионице. После годишњег концерта следи концерт камерних ансамбала, камерних хорова и оркестара 9. јуна у сали биоскопа, са почетком у 19 сати, а због већег капацитета сале за публику. Концерт ће бити хуманитарног карактера, а средства ће бити упућена Ленки Жутковић и другој болесној деци.

Унаставку разговора, директорица Милутиновић говорила је о успесима ученика музичке школе на екстерним такмичењима:

– Похвалила бих ученике и наставнике који су их припремали за такмичења у мају месецу. Освојене су вредне награде и на најбољи начин је представљена наша школа. Крећемо са ПА-АРТ Интернешнел клавирско такмичење, које је прво пијанистичко надметање у Бачкој Паланци. Директорка такмичења је наша Паланчанка Тијана Тењи, а очекујемо да такмичење постане запажено и престижно, а одвија се уз нашу сарадњу. Учествовао је и већи број наших такмичара: Ана Антонић, Урош Туфекчић прве награде, Софија Кнежевић друга награда (сво троје у класи наставнице Маријане Стојшић), Ена Јованов, прва награда и Искра Русимовић, друга награда (обе у класи Иване Данилов), Милица Вучковић, друга награда (класа Маријане Стојшић) и Софија
Стојшић, (класа Драгане Кнежевић Врањеш) трећа награда. Следи међународно музичко такмичење Фантаст у Бечеју и Осми фестивал пијанизма у Сремској Митровиаци, Ена Јованов и Искра Русимовић прве награде; потом шести фестивал Исисор Бајић у Новом Саду, где су учествовале Ана Антонић, Урош Туфекчић и Софија Кнежевић и освојили по друге награде и Мајски сусрети младих музичара у Лазаревцу где је учествовала кларинисткиња Миљана Јерковић (класа Јована Анђелковића) и освојила је прву награду. На крају смо изузетно поносништо су три наша ученика полагала и успешно положила пријемни испит за средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду – клавиристкиња Софија Стојшић и Милица Цетињаи хармоникаш Дејан Перић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here