Održan 13. Međunarodni dečiji festival folklora „Ala volem kolo da igram“

911

BAČKA PALANKA: U nedelju 16.juna u sportskoj hali Tikvara po 13. put, uspešno je održan međunarodni dečiji festival folklora „Ala volem kolo da igram“, u organizaciji CTKU „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke i KUD-a „Mladost“ iz Bača.


Moramo istaći da se festival održao upravo velikim zalaganjem članova ovih kuća, a naročito uz veliku i nesebičnu podršku roditelja, prijatelja, preduzetnika i lokalne samouprave koji su svojim nesebičnim zalaganjem pomogli da ovaj festival opstane.

Uz muziku, pesmu i igru, svi učesnici festivala, prošetali su centrom grada, napravili veliko kolo ispred Opštine Bačka Palanka i uz pratnju orkestra CTKU „Kosta Abrašević“ svi zajedno odigrali Užičko kolo. Vrućina, sparina ni komarci im nisu smetali, pa su se u koloni uputili i prošetali do sportske hale Tikvara, gde je održano festivalsko veče.

Ove godine na oba festivalska dana je učestvovalo preko 500 dece, muzičara, volontera. Učešće na festivalu su uzele grupe iz Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Bača, Tovariševa, Neština, Nove Gajdobre, Gajdobre, Kaća, Stepanovićeva, baletski studio „Pirueta“ i naravno članovi CTKU Kosta Abrašević.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Od 2002., od prvog festivala, do danas, kroz naš grad prošlo je preko 20 zemalja, što je oko 6.000 dece iz raznih krajeva Evrope, koji su iz našeg grada odlazili puna srca, noseći najlepšu sliku o našoj deci, kulturi, našem gradu i našoj zemlji, šireći najlepše priče, baš o nama Palančanima. Tako i ovoga puta članovi Abraševića bili su domaćini gostima iz Makedonije četiri puna dana. I sigurno je da su otišli puni utisaka i lepih uspomena obilazeći Novi Sad, Petrovaradin, Bač, Bačku Palanku, a najlepše uspomene će poneti na našu palanačku decu.

„Naša kulturna misija upravo je spajanje dece, učenje i poštovanje različitosti kako bi na najbolji način znali ceniti svoje, sa ponosom znajući odakle su ponikli i gde ih životni put vodi, ne zaboravljajući svoje korene“, ističu iz CTKU „Kosta Abrašević“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here