FEP-ova zimska bajka za Lenku

Pogledajte najlepše predstave za decu, a ulaznica je SMS poruka 880 na 3030 - Za Lenkino bolje sutra

21
Foto: FEP

Ovog zimskog raspusta, Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci dolazi u svačiji dom.


U okviru programa „Ko to ište pozorište?“ odlučili smo da još jednom pokažemo da naša sredina zaista ište pozorište tokom cele godine, a pogotovo najmlađi sugrađani, koji su u ovoj nepredvidivoj 2020. godini ostali uskraćeni za mnoge sadržaje.

Od subote 26. decembra, pa sve do samog kraja raspusta, nedelje 17. januara, na YouTube kanalu (FEP Backa Palanka) moći ćete da pogledate čak osam predstava. Neke od njih su predstave prikazane na 26. FEP-u, jednu ste sami tražili da pogledate opet, a dve predstave stižu nam iz regiona, od naših partnera na projektu „Od malih nog(u)“.

Osim predstava, moći ćete da pratite i tri radionice, a za one koji bi da se prisete kako je sve počelo, pripremili smo i razgovor sa osnivateljkama Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade.

„Pored bazične manifestacije, FEP se trudi da tokom cele godine organizuje projekte i programe koji će deci i mladima približiti kulturu. Naša osnovna misija jeste sistematsko negovanje kulture, pa sa tim u vezi, emitovanje ovakvog programa ide ka stvaranju zdravih navika, negovanju duha i razvoju kreativnosti i mašte. Mi želimo da živimo u gradu čije nove generacije oblikuje pozorište zato nam je važno da ovo vreme izazvano pandemijom virusa korona ne bude izgovor za nepostojanje kulture“, kaže direktorka Festivala Sonja Petrović i dodaje da je kultura dužna da pronađe način da dođe do svoje publike i da mi to upravo i radimo.

 

„Program ima i humanitarni značaj jer nas poziva da budemo solidarni, humani, a pre svega okrenuti jedni ka drugima. Smatram da je to dužnost svakog pojedinca i svakog udruženja koje ima mogućnost da pozove ili okupi ljude u zajedničko dobro delo. Vreme je praznika, porodičnih okupljanja, proslava… Sada više nego ikad treba obratiti pažnju na one koji iz nekog razloga u tome ne mogu da uživaju i podeliti sreću sa njima. Ovo je naš način da podelimo tu sreću jer smo čuli da se deljenjem ona u stvari umnožava“, zaključuje Sonja.

A da bismo zajedno usrećili našu dvogodišnju sugrađanku Lenku Žutković, koja zbog velikog oštećenja mozga, nastalog usled hipoksije, ne vidi, ne hoda, ne sedi i ne govori, pozivamo vas da kao svojevrsnu ulaznicu u naše onlajn pozorište pre početka svake predstave pošaljete poruku za Lenkino bolje sutra – 880 na 3030.

Otvorite svoje kalendare, planere, pametne telefone i upišite podsetnike za predstave, jer baš kao u pozorištu, nema odloženog gledanja. Ali ovog puta ima i komentarisanja, hrane, pića, i svega onog što inače ne radimo u pozorištu, ali kod kuće smemo. Zato obavestite sve drugare i drugarice, mame i tate, braću i sestre, bake i deke, tetke i teče, strine i stričeve, komšije i komšinice, ama baš sve, da je zimski raspust upravo postao magičan jer počinje FEP-ova zimska bajka za Lenku!

Više informacija o Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci možete pronaći na sajtu www.fep.org.rs, a možete nas zapratiti i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.


Pogledaj: Članovi udruženja FEP zasadili više od 50 sadnica belog jasena

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here