Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade otvorio novi konkurs

U gradu bez pozorišta, FEP je jedina organizacija koja već 27 godina približava pozorište i kulturu mladim Bačkopalančanima

225
Foto: FEP

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP), raspisao je konkurs za učešće na 28. FEP-u, koji će biti održan naredne godine od 18. do 21. avgusta u Bačkoj Palanci.


Tema 28. izdanja Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade je kretanje.

– Pokret je putovanje, promena, razumevanje i prihvatanje svih onih koji daleko od svog doma traže utočište, žive u pokretu… Pokret se odnosi, ne samo na naše kretanje, odlaske i dolaske, već i na život naše planete u trenutku najveće ekološke krize i klimatskih promena. 28. FEP poziva na pokret koji će nas podići iz letargije u koju smo upali u periodu pandemije virusa korona i poziva na razumevanje, solidarnost i toleranciju kao i na očuvanje naše životne sredine – poručuje direktorka festivala, Sonja Petrović.

Osnovni kriterijum za selekciju predstava je njihov umetnički kvalitet kao i mogućnost izvođenja predstave u tehničkim uslovima koje Festival poseduje. Odabrane predstave takmičiće se za nagradu Dobro drvo u tri kategorije – nagrada stručnog žirija, nagrada dečijeg žirija i nagrada publike.

Prioritet će imati predstave u formi pokreta (imerzivni teatar, site specific, pozorište u prirodi, eksperimetalni teatar, land art…), kao i predstave na temu pokreta/kretanja (migracije, putovanja, klimatske promene, reciklaža, izbeglice, lanac ishrane, ekologija duha, zero waste pozorište…).

Foto: Jovana Semiz

Prijave je moguće poslati do 31. decembra 2021. godine, a o preliminarnim rezultatima selekcije učesnici koji su prošli selekciju biće obavešteni elektronskim putem najkasnije do 15. januara. O kvalitetu predstava koje ulaze u takmičarsku selekciju 28. FEP odlučuje Umetnički odbor Festivala. Konačni rezultati biće objavljeni na sajtu Festivala (www.fep.org.rs) najkasnije do 1. jula 2022. godine.

U gradu bez pozorišta, FEP je jedina organizacija koja već 27 godina približava
pozorište i kulturu mladim Bačkopalančanima, podstiče kreativnost, ljubav prema
umetnosti i stvaralaštvu. U svoje aktivnosti uključuje veliki broj mladih i dece iz
Bačke Palanke, okolnih mesta, ali i regiona.

Foto: Jovana Semiz

FEP je dobitnik mnogih nagrada u oblasti kulture i ekologije, a u prethodne dve godine smo za svoj rad dobili drugi po redu ZELENI LIST za edukaciju o ekologiji putem umetnosti kao i priznanje od Asiteža Srbija za 25 godina rada i postojanja.

Više informacija o Festivalu možete pronaći na sajtu www.fep.org.rs, kao i na fejsbuk stranici i instagram profilu festivala.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here