Opera Srpskog narodnog pozorišta danas svečano otvara 160. sezonu

52
Foto: SNP

NOVI SAD: Spektakularnim koncertom Opera Srpskog narodnog pozorišta otvoriće novu 160. sezonu 28. avgusta u prostoru ispred tog teatra, najavili su iz SNP-a.


Preko 40 muzičara i devet solista u prostoru ispred SNP-a, oživeće priče Bizeove Karmen kroz Ariju toreadora, povesti publiku kroz Labudovo jezero, sve do Trubadura ili Fausta koji je zasijao prošle operske sezone.

Sve što smo radili tokom vanrednog stanja i pandemije, još jednom nam je pokazalo da kultura ne sme da stane i da ona mora pronaći put do građana. Iza nas je veoma uspešna sezona koju smo završili koncertom OperALive, ispred Srpskog narodnog pozorišta, a upravo ćemo na tom mestu, na otvorenom, u petak otvoriti novu, 160. sezonu našeg teatra“, kaže direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Kroz više od sat vremena, publiku će voditi čak tri dirigenta – Aleksandar Kojić, Ana Zorana Brajević i gost iz Argentine, Luiz Gorelik, koji je 2008. godine već dirigovao u Srpskom narodnom pozorištu.

 

Pripremili smo ambiciozan repertoar koji će u nešto više od sat vremena pokazati šta je Opera Srpskog narodnog pozorišta i šta nas čeka naredne sezone. Ova godina naučila nas je da moramo da budemo inovativni, da se prilagodimo i posebno da moramo da sklapamo partnerstva sa društveno odgovornim kompanijama koje će podržati kulturu i kada ceo svet stane“, objašnjava Stankov.

Prema njegovim rečima, iz istog razloga biće neophodna i potpuna reorganizacija posla i uslova izvođenja i proba, za šta se Srpsko narodno pozorište spremalo tokom leta.

Ono što je specifično jeste da je koncert organizovan prvenstveno za zdravstvene radnike iz cele Vojvodine, za koje su ostavljena mesta na samom platou ispred Pozorišta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here