Пећиначка „Лекција“ на Војвођанском фестивалу у Бачкој Паланци

У оквиру Војвођанског фестивала нових и камерних театарских форми

222
Фото: mitrovica.info (Opština Pećinci)

Комична драма под називом „Лекција“ рађена у продукцији пећиначког Културног центра под покровитељством пећиначке локалне самоуправе биће изведена 27. септембра у Концертној сали Музеја града у Бачкој Паланци с почетком у 18 часова и то у оквиру Војвођанског фестивала нових и камерних театарских форми који ће се по 28. пут одржати у Културном центру Бачка Паланка у сарадњи са Савезом уметничког стваралашатва Војводине.


Како преноси Сремскомитровачки портал, једночасовна амбијентална представа рађена је по тексту румунског и француског утемељивача правца „Театра апсурда“ Ежена Јонеска у режији студента позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду, Слободана Станковића из Пећинаца, док улоге тумаче Александра Опачић, Бојан Наић и Мерима Радивојевић.

У такмичарском делу програма фестивала који траје од 27. до 29. септембра, поред чланова Драмске секције Културног центра у Пећинцима, наступиће и чланови Креативног центра „Артеље“ из Инђије са представом „Нека буде анонимно“ и чланови Новосадског аматерског позоришта са представом „Боинг, боинг“.

Представа „Лекција“ је једна од осам најбољих представа у Срему која је на Зонској смотри аматерског драмског стваралаштва у Беочину половином априла ове године остварила пласман на 28. Војвођански фестивал нових и камерних театарских форми.

Поред тога, на Смотри у Беочину жири публике наградио је Александру Опачић за најбољу женску улогу, а Бојана Наића за најбољу мушку улогу, док је Мерима Радивојевић добила две награде – од селектора за глумачко остварење на фестивалу и од жирија публике за најбољу споредну женску улогу.

Половином јула ове године представа је изведена на 4. Међународном сусрету варошких позоришта у Горњем Милановцу. Представа је до сада у Пећинцима изведена три пута.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here