Pozorišna predstava „Šta je sobar video“ u Gradskom bioskopu

Kulturni centar Bačka Palanka

181

BAČKA PALANKA: U Gradskom bioskopu, u petak 10. septembra od 20.00 časova biće odigrana pozorišna predstava „Šta je sobar video“.


Glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji engleskog pisca Džoa Ortona jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima, pri tom uplićući sebe i ostale aktere u sve veći haos da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu ne bi li spasao ne samo svoju karijeru ili brak već i dokazao sopstvenu uračunljivost.

Komad je pun histerije, nervoze, neuravnoteženosti, frustriranosti, ugušenih i pritajenih strasti. Ova komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identiteta, travestije, ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije, incesta i građanskog morala u Velikoj Britaniji.

Ono što je zajedničko svim likovima je zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom i potreba da se nešto promeni, praćena svešću o tome koliko su male šanse da se u tome uspe.

Igraju: Dušan Matejić, Ivana Dudić, Anita Stojadinović, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović.

Cena ulaznice je 1.000 dinara i može da se kupi u Muzeju grada radnim danom od 07.00 do 14.00 časova, a na dan izvođenja predstave od 17.00 časova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here