Соња Петровић режира Десанкину „Прадевојчицу“ у Зрењанину

Драматизацију потписује Мина Петрић, а редитељка је Соња Петровић.

229
Foto: Srpsko narodno pozorište

Редитељка Соња Петровић, директорка Фестивала еколошког позоришта за децу из Бачкe Паланке и награђивана ауторка бројних драмских комада, режираће у зрењанинском позоришту „Тоша Јовановић“ представу „Прадевојчица“, по тексту Десанке Максимовић.


Реч је о причи за коју је Десанка написала да је то „прича о девојчици давног доба. Изабрала сам, наравно, да је сместим у оно време кад су људи већ личили на данашње људе, имали исти лик, иста осећања, исте склоности“, записала је српска књижевница.

А како ће то све на сцени изгледати, борба јелена, лов на дивљач, прастари начин изазивања ватре трењем суварка о суварак, обредне игре пред полазак у лов, игра Прадевојчице, њених другова и њен отац, пећински сликар, публика ће имати прилику да се увери ове јесени.

Како кажу у зрењанинском позоришту, драматизација романа „Прадевојчица“ премијерно ће бити изведена на Луткарској сцени у новембру ове године.

Драматизацију потписује Мина Петрић, а редитељка је Соња Петровић.

За насловну улогу НП „Тоша Јовановић“ је организовало кастинг и између 9 изузетно талентованих младих глумица, комисија коју су чинили редитељка, драматуршкиња, композитор, уметнички саветник и глумац Луткарске сцене су се после трочасовне радионице одлучили да улога Гаве Прадевојчице припадне Уни Беић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here