Preporuke knjiga iz Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ (39)

479

Narodna biblioteka „Veljko Petrović“ iz Bačke Palanke u saradnji sa portalom BAP VESTI iz bogate ponude svojim čitaocima preporučuje naslove knjiga. U rubrici Preporuke knjiga svake nedelje predstavićemo po dva naslova Odeljenja za odrasle i Dečijeg odeljenja NB „Veljko Petrović“.


„Ne postoji dovoljno dugačka knjiga, niti dovoljno velika šolja čaja za mene“ (Oskar Vajld)

Preporuka Odeljenja odraslih

1. „Oda manjem zlu“, Voja Čolanović

Janko i Mina su proveli čudesne romantične i erotske trenutke u Salcburgu, njihovi brakovi su se poljuljali ili raspali, i sada je Mina, Finkinja, stigla u Beograd, ali samo na jedan dan.

Čovek ne bi verovao šta se sve tog dana desilo.

Ko voli otmenost duha i želi da sve vreme dok čita sačuva osmeh na licu, našao je knjigu za sebe.

U njoj se oblikuje jedan karakter kakav do sada nije postojao u srpskoj književnosti.

2. „Devojka koja je pisala svilom“, Keli Estiz

Svedočanstvo o istrajnosti ljudskog duha i srca.

Roman koji potvrđuje da niti što prepliću naše živote mogu nadvladati vreme i zauvek povezati naša srca.

Na ostrvu Orkas, Inara Erikson istražuje imanje svoje nedavno preminule tetke. Na skrivenom mestu nalazi pažljivo izvezeno parče tkanine.
Dok Inara razotkriva sloj po sloj tajne koje ono krije, život počinje da joj se prepliće sa životom Mej Ljen, mlade Kineskinje koja je oterana iz svoje kuće pre više od jednog veka.

Kroz priče što ih Mej Ljen pripoveda svilom, Inara otkriva tragičnu istinu koja će njenu porodicu uzdrmati, a nju naterati da se odvaži na nezamisliv korak.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Nadahnut istinitim događajima, roman Keli Estiz izvanredna je priča o dve žene odlučne da urade ono što je pravedno.

Preporuka Dečijeg odeljenja

1. „Frida Kalo – Živeo život“, Bojana Novković

Neobičnog i egzotičnog izgleda, preosetljivog umetničkog senzibiliteta, tragične životne sudbine i nadasve borbenog duha, Frida Kalo je zaslužila da uđe u Pčeličin izbor za ediciju Naklon ženama, koja slavi sve one posebne žene koje su imale hrabrosti, volje i znanja da se uzdignu iznad prosečnosti.

Biografska ilustrovana knjiga o Fridi Kalo je dobar način da se deca upoznaju sa ovom izuzetnom umetnicom i velikim borcem.

2. „Čučuk Stana“, Slobodan Stanišić

Rodivši se u porodici bez muških naslednika, Čučuk Stana je od detinjstva pokazivala sklonost ka borbi i veštinama ratovanja.

U ovoj knjizi pročitajte kako je ova hajduk-devojka izašla na megdan čuvenom Hajduk Veljku i kako je osvojila njegovo srce.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here