Santos Brothers band – prvih 10 godina

6218
santos brothers

I posle 10 godina -„Santos Brothers band“

A počelo je sve pre 10 godina

Mikan, Stefan i Jovan

Santos Brothers, nastaje 17.2.2007. u Bačkoj Palanci, oformljuju ga braća Šantoši (Stefan – gitara i vokal, Miloš – bubnjevi, vokal) kojima se ubrzo priključuju sada već bivši članovi, Teodora Pandurov – klavijature i Jovan Erečković – bass.

Ova postava benda ima snimljen album još davne 2008. godine pod naslovom “Biti Mlad”.

Sa obzirom na prosek godina (13) i kvalitet izvođenja tribute stranih i domaćih pesama, a kasnije i svojih autorskih koje se i dalje pišu, bend se vrtoglavom brzinom popeo na nivo velike potražnje širom Balkana i učestvovao je na mnogim festivalima, borbama bendova, televiziji, klubovima, open air koncertima, solo koncertima, ali njihova najveća “odskočna daska” koja ih je proslavila na Balkanu bio je šou OBN televizije pod naslovom “RAT BENDOVA” u kojem su pobedili.

U jesen 2010. odlaze u Pariz na snimanje promo spota i snimaju singl “Ye ye ye” u saradnji sa osnivačem i gitaristom Divljih jagoda, Seadom Zeletom Lipovačom.

Iza njih je mnogo pređenih kilometara, mnogo nastupa, turneja po Balkanu, a i šire.
Nastupali su na mnogim festivalima, kao što je Beer Fest. Beograd, Brodski Rock Kamp(HR), MotoVille, BiH Beer Fest (BiH), Zrenjaninski Dani Piva, 43. Zaječarska Gitarijada, Rok Memorijal Čupa Fest, Proglašeni za najbolji bend 1. Volkswagen Festivala, Solistički koncert u Sarajevu, u Frankfurtu…itd. Kao jedan od zapaženih nastupa je i svirka na privatnoj žurci kod tenisera Novaka Đokovića.

Kao i gostovanja na svim domaćim televizijama, počev od Jutarnjeg Programa na RTS1, pa do gostovanja na TV 1Prva u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”…
Krajem 2010. godine u bend se ukljucuje Višnja Milić (backing vocal, second vocal) koja zajedno sa njima upotpunjuje i osvežava autentičan rok zvuk. U martu mesecu 2011. godine na mesto basiste dolazi Oliver Sabo, jer Jovan Erečković gubi interesovanje za dalji rad sa bendom, iste godine bend snima maksi singl “Zvezdani sjaj”.


Godine 2013. bend ulazi u “Enciklopediju rok bendova u Vojvodini 1963– 2013” kao jedan od najmlađih rok bendova u istoriji. Iste godine, bend je započeo snimanje svog novog albuma pod naslovom “Ljubav sa strane”.
Santos brothers

U novembru 2013. u bend dolazi još jedna gitara, Nemanja Graonić Švaba, a Višnja Milić ostaje u bendu ali samo kao podrška radu u studiju. Godine 2014. učestvovali su na nekoliko takmičenja (kao demo bend) Belgrade Demo fest – dospeli do finala, a na internacionalnom festivalu “Omladina” u Subotici Stefan je dobio nagradu magazina “Ilustrovana Politika” za najboljeg gitaristu festivala, zatim u julu izdaju album “Ljubav sa strane” za “iMusician Digital” diskografsku kući iz Švajcarske, a nekoliko meseci kasnije usledio je i singl “The show” za koji su snimili muzički video koji je dospeo do MTV Adria.

Pesma je na engleskom jeziku, međutim naišla je na mnoge simpatije, te se popela na mesto broj 5. hitova godine Radija Beograd 202. Santosi mnogo nastupaju i rade na svojim pesmama, u jesen 2015. potpisali su ugovor sa “Lampshade media” tako da su izbacili i njihov 3. singl po redu, ovoga puta dve pesme u okviru jednog, pod naslovom “Mary Jane”.

U 2016. godini su nastupili u kultnoj emisiji RTS-a „Tri boje zvuka“.

Krajem 2016. godine bend napušta sjajni basista Oli, i na njegovo mesto dolazi Luka Jovanović.

U svom rodnom gradu Bačkoj Palanci 18.02.2017. godine „Santos Brothers band“ su u znak zahvalnosti svima onima koji su uticali na njihov muzički razvoj organizovali 10. rođendansku žurku. Nastupili su prijatelji benda: „Crossroad“, Dejan Najdanović Najda, Filip Žmaher i drugi.

Santos Brothers bendu želimo još puno uspeha, puno dobrih pesama i nastupa.

 

 

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here