Slušao se blues, jazz i rock, a Mioni stiže pomoć

2547

BAČKA PALANKA: Minulog vikenda održan je 13. po redu BLUES & JAZZ & ROCK festival u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka.

Ako bi se mogli nesubjektivno izneti utisci sa festivala, sigurno bi kod većine prisutnih neki od najjačih bili sledeći:

  • Pohvalno je da je ovogodišnji festival imao humanu notu. Od ulaznica i priloga posetioca Kulturni centar je prikupio 56.040,00 dinara za lečenje naše mlade sugrađanke Mione Kojadinović.
  • Dvorište Muzeja grada je u ova dva dana (25. i 26. avgust) podsetilo na period kad su u Bačku Palanku dolazili poznati domaći (Ex YU), ali i strani bendovi, što znači da Bačka Palanka ima zainteresovanu publiku za ove muzičke pravce.
  • Veća poseta publike ovogodišnjeg festivala nego ranijih godina je odličan znak da sa tradicijom održavanja festivala treba nastaviti i unapređivati ga.
  • Pohvale organizatoru na ukazonom sećanju na idejnog tvorca festivala – Milana Ćurčića (Mile Ćure). Možda treba razmisliti i o predlogu da festival nosi njegovo ime.

O kvalitetu nastupa izvođača je nezahvalno suditi, pogotovo što su finansijska sredstva za organizaciju festivala limitirana. Ipak, svakako se mogu istaći nastupi domaćeg BASS MATER, sjajnog bačkopalanačkog 80-godišnjaka Prerada Preradovića i njegovog JAZZ Q. Bačkopalanački GOOD TIMES je u kvalitetnom nastupu doneo nešto novo na festival, jer je ove godine na bini okupio dosta domaćih muzičara i vokala, što je svakao podsticajno za razvoj palanačke muzičke scene. Zvezde prve večeri su ipak bili sjajan internacionalni sastav SALSA Y PUNTO koji su uz afro-kubanske ritmove, često na izvornim instrumentima, izvodeći poznate svetske numere, podigli na igru bačkopalanačku stidljivu publiku.

Drugi dan, koji je bio predviđen za ljubitelje „čvršćeg zvuka“ biće najviše upamćen po nastupu legendarnog domaćeg sastava „GENERACIJA 5“. Oni su neposporan primer da su iskustvo i uvežbanost jedni od ključnih faktora dobrog „živog nastupa“. Publika je uživala i zajedno sa „Generacijom 5“ pevala legendarne numere, kao što su: Javi se, Dolazim za 5 minuta, Dubler, Najjači samo ostaju, Ti budi samo dovoljno daleko ……

Uz fotografije bendova koji su nastupili na 13. BLUES & JAZZ & ROCK festivalu organizatoru želimo da sledeći 14. bude još kvalitetniji i posećeniji.

Pogledaj: Poznati građani opštine Bačka Palanka – MILAN ĆURČIĆ

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here