Одржан четврти сусрет ветерана фолклора „Рука руци – заиграј“

Наступило је више од 400 учесника у сали Градског биоскопа у Бачкој Паланци

341
Извор: КУД Корени

БАЧКА ПАЛАНКА – У организацији Културно-уметничког друштва „Корени“ из Бачке Паланке, у суботу (09.04.), у сали Градског биоскопа одржан је четврти сусрет ветерана фолклора „Рука руци – заиграј“.


Организатор концерта је КУД „Корени“, а покровитељ је била Општина Бачка Паланка. Улаз на концерт био је слободан, а наступило је више од 400 учесника у сали Градског биоскопа у Бачкој Паланци.

На почетку концерта је наступио Културни клуб „Звоно“, затим домаћини из Бачке Паланке „Корени“, а онда су се ређала културно уметничка друштва. Прво је наступила Певачка група „Дар завичаја“ из Младенова, затим Удружење за неговање народне традиције „Златибор“ из Чајетине, КУД „Ризница“ из Краљева, АНИП „Колубарско коло“ из Миросаљаца, КУД „Слобода“ из Руменке, Удружење жена „Иванин златни вез“ из Шамца, КУД „Искон“ из Шимановаца, КУД „Свети Сава“ из Каћа, КУД „Уна“ из Новог Града, СКУД „Др Младен Стојановић“ из Приједора, Русинки Културни центар из Новог Сада, КУД „Бисери“ из Бољеваца, КУД „Др Младен Стојановић“ из Младенова, Удружење за очување традиције из Приједора, КУД „Светозар Марковић“ из Обровца, КУД „Ариље“ из Ариља, КУД „Абрашевић“ из Шапца, „Удружење велико коло“ из Ветерника, КУД „Модрича“ из Модриче, Друштво за очување и неговање културних традиција „Прело“ из Чуруга, КУД „Семберија“ из Бјељине и КУД „Бриле“ из Беочина.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here