Udruženju žena „Svilen konac“ iz Obrovca na poklon veš mašina

Održan Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

527

PANČEVO: Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini, ove godine održan je u Pančevu u subotu (30.10.), a učestvovalo je 150 udruženja žena iz cele Vojvodine, koje su predstavile svoj rad.  


Na štandovima je najviše bilo ručnih radova i hrane, ali su posetioci mogli i da saznaju više o ženama sa sela koje svojim rukotvorinama doprinose turističkom potencijalu naše zemlje.

Posetioci su mogli videti i takmičenje u brzom pravljenju pereca i brzom pletenju. Pobednice ovog takmičenja nagrađene su televizorima, dok su najstarija i najmlađa učesnica dobile po mobilni telefon.

Među nagrađenima bile su i članice Udruženja žena „Svilen konac“ iz Obrovca koje su osvojile treću nagradu u takmičenju za najlepši štand. Učesnice iz Obrovca, kao nagradu dobile su veš mašinu.

Pored Obrovčanki, na ovom sajmu učestvovale su i žene iz UŽ „Tovariševo“ iz Tovariševa, UŽ „Biser“ iz Bačke Palanke, kao i bačkopalančanke iz Udruženja žena „Zlatne ruke“.

Cilj manifestacije je promovisati kreativnost i preduzetnički duh žena iz ruralnih područja Vojvodine kao i njihove moguće privredno-ekonomske i turističke kapacitete, očuvanje tradicije i multikulturalnosti.

Grad Pančevo u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za ravnopravnost polova i Južnobanatskim upravnim okrugom, prvi put je organizator tradicionalne manifestacije Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini, koja se svake godine održava u drugoj lokalnoj samoupravi povodom Međunarodnog dana seoskih žena koji se obeležava 15. oktobra.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here