O Bekjarevu: Kad glumac umre kao da se zavesa malo spusti

210
Foto: Printscreen

Slavni glumac Ivan Bekjarev preminuo je juče u Beogradu u 74. godini života, od posledica koronavirusa. Bekjarev je definitivno ostavio veliki trag na svoje kolege, koje su nakon njegovog odlaska uputile snažne poruke, te otkrile po čemu će pamtiti glumca.


“O Bože gospode! Video sam ga poslednji put u Zaječaru na festivalu. Pružio mi je ruku da se pozdravi, a ja sam rekao da se ne zdravim dok je korona. On se uvredio. Malo smo sarađivali, nekoliko puta smo se sretali na televizijskim snimanjima. Bio je stariji od mene. Kad glumac umre, posmatrano sa aspekta glumca, to je tužna stvar. Prosto, kao da se zavesa pomalo spusti, tako da mi je iskreno žao. Znam da je zakačio Covid 19. Imao je strašnu energiju, voleo je da bude aktivan. Čini mi se da je mislio da je zapostavljen zbog nepravdi. Da li je to moje subjektivno osećanje ili nešto sasvim objektivno, to ne znam.”, rekao je glumac Feđa Stojanović povodom smrti kolege Ivana Bekjareva.

Glumica Lidija Vukićević je priznala da je jako bila vezana za sada već pokojnog glumca.

 

“Za njega ima samo ozbiljna izjava. Bio je veliki čovek i glumac. Posedovao je i jedno i drugo. On je neko ko kao, kad glumac proslavlja 30 ili 40 godina svoje karijere, nije uspeo da dovrši jubilej kako dolikuje. Nije pripadao nikome, u smislu sedenja i dogovora. Ništa nije prihvatao i radio van glume. Ja sam inače vezana za njega po tome što je Ivan odrastao sa mojim stričevima u istom dvorištu. Kada sam počinjala da se bavim ovim poslom, baba me je često pitala za njega na početku, kao deca odrasli zajedno”, rekla je Lidija Vukićević nakon smrti Ivana Bekjareva.

Glumica Jelica Sretenović poznavala je Bekjareva od svoje 16. godine, a kada je čula vest o njegovoj smrti nije mogla da suzbije suze.

“Toliko mi je teško, verujte užasno. Prvo, stvarno nisam očekivala. Bila sam u kontaktu sa porodicom, verovala sam da će se Ivanova energija izboriti. Znam ga od svoje 16 godine. Imao energiju koja nije upućivala da može da poklekne. Ja sam zapanjena. Mislila sam da će on ovo da prevaziđe. Međutim, opasno je i neka bude opomena svima, pa i meni. Nema ga više. Nema Ivana! Ostavio je traga. Evo, verujte mi jako sam uzbuđena, jako sam glupa u ovom trenutku na rečima. Saučešće porodici.”, rekla je glumica Jelica Sretenović kroz suze.


Pogledaj: Nova naredba Opštinskog štaba za vanredne situacije

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here