Barka Amorados sa francuskim umetnicima u Bačkoj Palanci

Kulturni centar Bačka Palanka je u nedelju ugostio sedmočlanu posadu barke Amorados

1033
Izvor: Kulturni centar

BAČKA PALANKA: Kao partner u projektu „Danubia Mirror of the Waters“, Kulturni centar Bačka Palanka je u nedelju (04.07.) ugostio sedmočlanu posadu barke Amorados.


Barka Amorados tokom plovidbe Dunavom prikuplja materijal za multimedijalnu predstavu, čije je premijerno prikazivanje predviđeno za novembar mesec ove godine u Strazburu.

Osnovni cilj ovog dugog putovanja je da se kroz direktni kontakt sa rekom i lokalnim
stanovništvom iskustveno spozna odnos reke i ljudi i njihov međusobni uticaj.
Tokom jednodnevnog boravka u Bačkoj Palanci, za umetnike iz Francuske je organizovana priprema ribljeg paprikaša, pri čemu su se gosti upoznali sa tradicionalnim recepturama koje se koriste u našem kraju.

Tokom zajedničkog ručka koji je usledio, gosti su imali prilike da razgovaraju sa Kostov Jordanom, nekadašnjim predsednikom USR Šaran, i da iz prve ruke dobiju informacije o mnogim stvarima vezanim za Dunav i Tikvaru, ribolov, pecaroše i još mnogo toga.

U večernjim satima, u razgovoru sa Miroslavom Rodićem, predsednikom Kajakaškog kluba Tarket, gosti su se upoznali sa radom kluba, kao i istorijom jednog od najuspešnijih sportova u našoj opštini.

Izvor: Kulturni centar

Za decu umetnika iz Francuske organizovana je i kratka obuka vožnje kajaka, pri čemu su svojim vršnjacima pomogla deca iz KK Tarket.

U 21 čas, na plaži Tikvara, Ramona Poenaru i Gaël Chaillat, kao nosioci projekta, su predstavili projekat kroz projekciju promotivnog filma. Na kraju programa gosti su se zahvalili domaćinima i svesrdnoj podršci koju je Bačka Palanka dala projektu.


Pročitajte o Bačkopalanačkom pesniku kantautoru:

Sa Goranom Jovićem o pesmama, muzici, životu

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here