УЛС „Петар Томић“: Квалитет, признање и ангажованост

Бачка Паланка има квалитетне сликаре, то доказују из године у годину

291
ФОТО: Недељне Новине

Један од стожера културе је свакако сликарство. Бачка Паланка има квалитетне сликаре, то доказују из године у годину. Природан корак је удруживање, а у нашој средини постоји Удружење ликовних стваралаца „Петар Томић“.


Актуелни председник удружења је Драган Димитријевић и за Недељне Новине предочио је њихов рад: „Као и сваке године, УЛС „Петар Томић“ Бачка Паланка, редовно проводи своје активности по плану и програму удружења. Колоније, на којима смо учествовали, широм наше и земљама у ширем региону, потврда су да имамо квалитетне сликаре, који се високо котирају у сликарском свету. Поред колонија на којима смо до сада учествовали, до краја године смо позвани на још доста њих. Позитивно у томе је то, што својим сликама остварујемо квалитет и широка познанства, и као резултат тога, радо смо позивани на колоније“, каже Димитријевић.

„Поменућемо и нашу 19. меморијалну ликовну колонију коју смо ми организовали, а одржана је 16. јула 2022. године. Квалитетне слике, пријатељство и дружење су били резултат, наравно уз учешће и наших редовних гостију. Посебно нас радује, да су ове
године учествовали и млади сликари, ученици основних и средњих школа, а показали су високо знање и насликали лепе радове. Сви насликани радови ће бити приказани на изложби у децембру месецу ове године. На крају, истакао бих изузетну сарадњу са свим организацијама у нашој општини, редовно нас позивају на њихове манифестације, где нашим радовима доприносимо њиховој успешности. Верујемо у сутра, па овим путем позивамо све наше суграђане, који имају талента и желе да сликају, да се јаве у удружење и буду наши чланови, тиме ће и свој таленат да усавршавају и имати могућност да учествују на разним колонијама и манифестацијама, и да се докажу као сликари“, прича Драган Димитријевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here