Veljkova bašta širom otvorila svoja vrata

2830

Juli i avgust u Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“, odnosno, u Veljkovoj bašti, za razliku od proteklih godina neće proteći u miru „zatvorenih vrata“.

Bibliotekari pozivaju sve ljude koji se pronalaze u magiji čitanja, pisanja, slikanja i uopšte u svemu onom što čini kulturno dobro jednog naroda, da dođu u Veljkovu baštu u ovim letnjim mesecima, u vremenu od 7:00 do 19:00 časova. Naročito će ih obradovati dečija razdraganost u dvorištu biblioteke, kao i dolazak svih ostalih generacija.

Zaposleni u biblioteci obaveštavaju sugrađane da će četvrtkom biti kulturni programi, a o njihovom sadržaju i vremenu održavanja biće blagovremeno informisani.

Ovo je godina u kojoj se navršava pola veka od smrti Veljka Petrovića, koga je, evo, prema rečima dr Slavka Gordića, „snašla neugodna posthumna polutišina“. Narodna biblioteka u Bačkoj Palanci s ponosom nosi ime pisca koji je posle Ive Andrića napisao najviše dobrih pripovedaka na srpskom jeziku u 20. veku.

10. maja 2017. godine, bašta biblioteke, voljom bibliotekara ponela je ime Veljka, da bude uvek „među svojima“, da osluškuje muziku kestenovih grana dok ih povetarac nežno njiše i da negde dole zaspao u školjci biseri reči o vojvođanskoj ravnici.

Dobro nam došli u Veljkovu baštu.
Ulaz je na adresi Jug Bogdana 25.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here