Dečaci u Čelarevu puškom gađali ptice u gnezdu! (FOTO)

1862

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije objavilo je šokantne fotografije na kojima se vidi kako tri maloletna dečaka gađaju puškom pticu koja se nalazi u gnezdu.


Naime, kako stoji u saopštenju, u pitanju je mesto Čelarevo u Bačkoj Palanci, a na slikama se jasno vidi kako dečaci pokušavaju da nanišane gugutku.

Oni su prekinuti dok su ciljali u jadnu pticu, a iz Društva upozoravaju da će i oni i njihovi roditelji sledeći put ovako nehumane postupke morati da objašnjavaju policiji lično.

 

– Kupite deci knjige i dvoglede, a ne puške. Puškama se priroda ne upoznaje, već zastrašuje i ubija. Pokažite im ljubav i dobrotu. Naučite ih da razumeju i štite slabije od sebe. Ova tri dečaka danas i prethodnih dana pucala su na ptice u Čelarevu. Prekinuti su dok su ciljali gugutku na gnezdu. Sledeći put oni i njihovi roditelji ove gnusne igre moraće da objasne policiji – navodi se na njihovoj Fejsbuk stranici.

Komentari ljudi nisu izostali, a mnogi su apelovali da dečaci treba što pre da odu kod pedagoga, kao i da je trebalo odmah da se prijave policiji.

Kupite deci knjige i dvoglede, a ne puške. Puškama se priroda ne upoznaje, već zastrašuje i ubija. Pokažite im ljubav i…

Gepostet von Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije am Donnerstag, 6. August 2020

Podsećamo, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je nedavno objavilo vest koja je zgrozila Srbiju, a isto se tiče ugrožavanja ptica.

Naime, nepoznata letelica nadletala je Specijalni rezervat prirode Uvac i tom prilikom zbog uznemiravanja u vodu su upali mladi supovi.

Tri su pronašli i na bezbedno smestili čuvari prirode dok su tri supa uginula tom prilikom.


Pogledaj: Vraćaju li se rode i u Bačku Palanku? (VIDEO)

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here