ČSK Pivara među „preživelima“!

1428

Zvanično završena sezona u Prvoj ligi Srbije. Ovo su „preživeli“.

Kolo pre kraja bilo je jasno da je Mačva šampion, a da u Superligu ide i Zemun.

Međutim ono što nije bilo jasno jeste to koji klubovi će „preživeti“ odlazak u treću ligu i produžiti boravak u Prvoj ligi Srbije, a tu sudbinu nisu izbegli Kolubara i BSK Borča koji su „kratki“ za dva boda u odnosu na prvi „siguran“ tim ČSK Pivare iz Čelareva.

Od ranije su „trećeligaši“ OFK Odžaci i OFK Beograd.

Upravo je tim sa „Omladinskog stadion“ bio ubedljiv protiv Kolubare (5:2) kojoj je „gorelo pod nogama“ i bila im je potrebna pobeda protiv „romantičara“ kako bi ostali deo „karavana“, ali bez obzira što im je u tome pomogla i BSK Borča, koja je pobedila u Čelarevu (2:1), tim iz Lazarevca će od naredne sezone igrati u trećem rangu srpskog fudbala.

Šampion Mačva je pretrpeo poraz u Inđiji (2:0), dok ni „viceprvak“ Zemun nije slavio na gostovanju u Vranju, pa je remizirao protiv Dinama (3:3).

Međutim trebalo bi sačekati da istraga Fudbalskog saveza Srbije u vezi nameštanja utakmica bude sprovedena do kraja kako bismo sa sigurnošću mogli reći ko je „opstao“ u Prvoj ligi.

ČSK Pivara i OFK Odžaci su pod sumnjom „štelovanja“ rezultata, a podsetimo da su ove sezone oduzimanjem jednog boda već kažnjeni Mačva, Bežanija, BSK Borča i upravo Čelarevčani.

PRVA LIGA SRBIJE 30. KOLO:

Inđija – Mačva 2:0
Bežanija – Sloboda 4:1
Dinamo Vranje – Zemun 3:3
Jagodina – Proleter 3:1
Budućnost Dobanovci – Radnički Pirot 3:0
OFK Beograd – Kolubara 5:2
Sinđelić – OFK Odžaci 3:2
ČSK Pivara – BSK Borča 1:2

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here