Petrovdanski sabor

U Gajdobri

670

Duhovne svečanosti u Gajdobri povodom Petrovdanskog sabora ove godine odvijaće se u porti kao i u samom Hramu „Svetih apostola Petra i Pavla“ po sledećem rasporedu:

1. dan – 10. jul 2020. godine (petak) sa početkom u 19 časova Petrovdanski sabor otvoriće visokoprečasni protojerej Arsenije Arsenijević predavanjem na temu: „LjUBAV ISTINE“.

2. dan – 11. jul 2020. godine (subota) sa početkom u 19 časova održaće se Duhovna akademija na kojoj će učestvovati: – narodni guslar Boško Vujačić, – pesnici Branko konatar i Jovo Radoš, – veroučitelj Boris Kuzmanović i deca iz Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Gajdobra -Nova Gajdobra, koja će izvesti recital i etno grupa „Zvuci sa kamena“- koja će se predstaviti sa rodoljubivim i zavičajnim pesmama iz Hercegovine.

 

3. dan-12. jul 2020. godine – Petrovdan (nedelja)

  • 09 časova Sveta Liturgija
  • 18 časova večernje – poje hor „Sveti Jovan Damaskin“ iz Novog Sada. Rezanje slavskog kolača i izbor novog crkvenog kuma.

4. dan – 13. jul 2020. godine (ponedeljak) – Sabor svetih 12 apostola – Pavlovdan

  • 08 časova – Sveta Liturgija
  • 10 časova – Predavanja prečasnog jereja Aleksandra Jovanovića na temu: „Vaskrs parohije kao male Hristove Crkve i mučeništvo“
  • 19 časova – „Traganja za smislom“: -Agape antologija – govori Aleksandar Gajšek urednik istoimene televiziskije serije, „Zvezdobrojci“ i „Čovek ispred nauke“ govori Aleksandra Ninković Tašić. Izložba dečijih radova na temu: „Hristos na saboru apostola“, a nastupiće i KUD „Jovan Dučić“ iz Nove Gajdobre. Zatvaranje sabora.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here