Dosta toga urađeno

U MZ Nova Gajdobra tokom ove godine

710

NOVA GAJDOBRA: U mesnoj zajednici Nova Gajdobra je tokom ove godine, koja je obeležena pandemijom koronavirusa, dosta toga urađeno, a planira se i u sledećoj godini, doduše u skromnijem obimu. O svemu tome smo razgovarali sa predsednikom Saveta MZ Mladenom Lučićem.

– Tokom 2020. godine smo uz veliki napor nastavili radove na izgradnji nove zgrade mesne
kancelarije i mesne zajednice što je kapitalni objekat u Novoj Gajdobri, kaže Mladen Lučić i nastavlja:

– Radovi na izgradnji ovog objekta su počeli 2018. godine, a sredinom sledeće godine očekujemo da rebalansom budžeta dobijemo novac za nastavak radova s obzirom da u osnovnoj odluci o budžetu za 2021.godinu nismo dobili sredstva za ovu namenu. Ove godine smo radili na pokrivanju objekta i stavljanju pod krov, kao i postavljanju stolarije, a sledeće godine su planirani unutrašnji radovi na podovima, instalacijama…To nas očekuje u drugoj polovini 2021. godine ukoliko to pandemija koronavirusa i finansijske mogućnosti dozvole.

U mesnoj zajednici Nova Gajdobra posebno ističu da su u prvoj polovini ove godine konačno rešili problem asfaltiranja parkinga pored seoskog groblja i to tokom prvog talasa koronavirusa. Parking je asfaltiran u saradnji sa Javnim preduzećem „Standard“, a uz podršku predsednika Opštine Branislava Šušnice. Međutim, Novogajdobrani ističu nemarnost žitelja sela.

 

 

– Nismo zadovoljni što žitelji našeg sela to ne čuvaju, posebno što smo se mnogo namučili da se to uradi. Traktorima i radnim mašinama prolaze tuda iznoseći blato na asfalt, ali to više govori o našoj svesti, dodaje Lučić.

Nastavljeni su radovi na parternom uređenju centra sela od prodavnice „Podunavlja“ do nove zgrade MZ u izgradnji.

– Postavili smo behaton u dužini od oko 35 metara, a u planu nam je da kroz dve godine završimo parterno uređenje oko nove zgrade mesne zajednice. Savet MZ Nova Gajdobra je planirao da uredi prilaz samom Hramu Svetog Vasilija Ostroškog, ali to finansijske mogućnosti nisu dozvoljavale. Izgradnja Crkve se polako primiče kraju, imamo nagoveštaja da će se radovi na krovu uskoro završiti, a krenulo se i sa izvođenjem ozbiljnih unutrašnjih radova. Nadamo se da će se završetkom izgradnje Crkve konačno i prilaz Hramu uraditi. Oklevamo malo, jer je sve povezano sa rušenjem stare zgrade MZ koja će se neminovno ukloniti da bi se otvorio prilaz i da bi urbanisti mogli pravilno da isplaniraju ulaz u Hram. Ne treba trošiti reči o tome koliko je to potrebno i koliko to treba selu – priča predsednik Saveta MZ.

U toku su radovi na postavljanju kandilabera od centra pa pored malih montažnih objekata u glavnoj ulici. Završetkom ovih radova će, po Lučićevim rečima, centar sela biti osvetljen.

– Uspeli smo da postavimo kandilabere i na potezu od škole do stare zgrade mesne zajednice, dodaje predsednik Saveta MZ.

Jedna od velikih investicija u Novoj Gajdobri je bilo i proširenje parking prostora kod seoske Ambulante koje je urađeno uz donacije Novogajdobrana i uz napor MZ.

-Zajedničkim trudom smo uspeli da proširimo parking. Krajnje rešenje je da se taj parking ponovo izasfaltira i da to postane jedna kompaktna celina, ali o tome ćemo razmišljati u nekom narednom periodu. Što se tiče seoske Ambulante, postavili smo prozor na sobi za previjalište. Iako je ova godina u znaku pandemije koronavirusa, uspeli smo da rešimo bar neke probleme u selu. Nadamo se skorom završetku pandemije kako bi nastavili sa
radovima i investicijama, navodi Lučić.

U svim ovim realizovanim aktivnostima u Novoj Gajdobri, Savet MZ ističe veliku zahvalnost predsedniku Opštine Bačka Palanka Branislavu Šušnici bez čije pomoći se ove investicije i radovi ne bi mogli realizovati. A šta je sa planovima mesne zajednice Nova Gajdobra za iduću godinu?

– Od polovine godine nas očekuje nastavak radova na izgradnji novog objekta mesne zajednice i mesne kancelarije, nastavak parternog uređenja centra sela, a akcenat ćemo
staviti na seosku Ambulantu koja je sazrela za rekonstrukciju, navodi Lučić dodajući i to da se nije odustalo da akcije podele paketa školskog pribora učenicima u selu početkom svake školske godine, kao i podele paketića deci do 10 godina starosti koji će se ove godine mališanima uručiti bez Deda Mraza i prateće priredbe u skladu sa aktuelnom situacijom sa virusom Covid 19.

Mesna zajednica Nova Gajdobra pomaže i fudbalski klub „Soko“, naravno u skladu sa svojim mogućnostima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here