Insistiraju na završetku kanalizacione mreže

Obrovac

596
Foto: Pixabay

Obrovac nekada najperspektivnije selo u opštini Bačka Palanka i jedna od najvećih mesnih zajednica u opštini, selo sa preko 1.000 domaćinstava i oko 3.000 stanovnika, suočava se sa velikim problemima septičkih jama.


Nema kuće u selu koja nema bar jednu septičku jamu, a koje si zasićene i lako se pune, pa se potreba za njihovim pražnjenjem povećava. Uz to, cisterne koje ih prazne često se ispuštaju u blizini sela pa postoji opasnost od zagađenja i trovanja.

Građani Obrovca su nezadovoljni ovim stanjem i traže da se ubrza nastavak radova na uređenju kanalizacije. Zna se da je projekat urađen još 2014. godine, a ove godine su započeti radovi. Do sada je urađen potisni cevovod između Obrovca i Karađorđeva u dužini od 4.200 metara sa glavnom crpnom stanicom u Vojvođanskoj ulici.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Time su ispunjeni uslovi za razvoj mreže kroz Obrovac. Crpna stanica je priključena i opremljena, a vrednost prve faze je 2,5 miliona što je obezbeđeno iz sredstava SO Bačka Palanka i MZ Obrovac. Zatim je u drugoj fazi urađen kolektorski vod čija je ukupna vrednost radova 75 miliona, sredstvima iz SO Bačka Palanka.

Dužina glavnih kolektora je 5,5 km na kojima se nalazi priključeno 8 crpnih stanica, koje služe za nivelaciju terena. Sve su opremljene i mašinski priključene na električnu mrežu. Po projektu se planira da se u trećoj fazi izgradi još 8 crpnih stanica u ukupnoj vrednosti od 100 miliona iz Fonda pokrajine što još nije realizovano.

Potrebno je da se ulože napori Saveta MZ, Opštine Bačka Palanka i da se insistira na nastavku radova na završetku kanalizacione mreže. Obrovčani su nezadovoljni i traže da se ovaj problem što pre reši. Postoji predlog da se zatraži prijem kod gospodina Mirovića, kako bi mu se izložio problem i zatražilo rešenje istog.


Pogledaj: Kome i čemu služi Dom kulture u Obrovcu?

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here