Обровчани осликали мурал са ликом Горана Максимовића – Максе

4948

ОБРОВАЦ: Након пола године од трагичне смрти Горана Максимовића – Максе, а на иницијативу његових другара, у центру Обровца, на трафо станици, осликан је мурал са Горановим ликом са натписима „Горан Максимовић Макса 1989-2021“ и „Живећеш вечно у нама“.

Како се наводи на фејзбук групи „Обровац у Бачкој„, Горан би у уторак (08. марта) прославио 33. рођендан.

-Данас је пола године како је настрадао Горан Максимовић Макса, а јуче су његови најближи обележили и на гробљу. Горан је рођен 8 марта 1989. године у Бачкој Паланци од оца Крстана и мајке Невенке као друго дете. Нажалост, у његовој 6 години лепо детињство прекинула је погибија његових родитеља у саобраћајној несрећи 1995 године. Али то њега није омело да буде насмејан и весео. Какву је само радост сејео међу људе, то добро памте сви они који су га познавали. Видети га тужног лица, то је била реткост. За Горана сви су знали,увек је негде био ангажован. На стадиону Борац из Обровца, играо је за свој клуб 20 година, био је добар и борбен играч. На фолклору је такође био ангажован и то увек у првим редовима. Волео је друштво, осмех и све оно што младог и доброг момка прати.

-Када смо чули да је погинуо прва наша помисао била је да је неистина. Како је то могуће!?Али нажалост истина! Велика туга, велик губитак! Сви се радо сећамо његових прича и догодовштина. На последњем летњем турниру који је играо био је иницијатор да се окупи његова улица „Светозар Марковић“ штампао је мајице са именима играча. И ево од сада сваки наредни турнир зваће се по њему „Меморијални турнир Горана Максимовића Максе“.
У суботу приликом давања пола године на гробљу, његов рођени брат Александар је дошао на идеју да се на трансформатору у центру села наслика мурал са Горановим ликом, баш онаквим какав је и био-насмејан. Памтић га заувек,а он ће нас дочекати једног дана уз Божију помоћ са осмехом.“ – рекли су за БАП ВЕСТИ Горанови пријатељи.


Да подсетимо, Горан Максимовић је погинуо у саобраћајној несрећи која се догодила на излазу из Футога према Бегечу. Несрећа се догодила у ноћи између 5. и 6. септембра 2021. године, када је његово возило из непознатих разлога слетело с пута.

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo muškarac iz Obrovca

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here