Održano Janjsko veče

862

Kako se to već godinama unazad radi i ove poslednje subote oktobra, dana 26.oktobra 2019. godine održano je tradicionalno dvanaesto po redu Obrovačko Janjsko veče.


U Domu kulture goste koji su pristizali iz Bačke Palanke, Novog Sada, Zmajeva i drugih mesta domaćini su dočekivali u nošnji sa pogačom i solju.

Nakon intoniranja himne Janja sve prisutne je pozdravio domaćin ove svečanosti Milorad Vojnović, inače pokretač ove svečanosti u Obrovcu. Vođenje programa je na sebe preuzela šarmantna voditeljka i profesor književnosti, a od ove nedelje i direktor Kulturnog centra u Bačkoj Palanci Olja Nađ.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Posebno zadovoljstvo svim prisutnim dala je i pevačka grupa „Pliva“ iz Futoga koji su bili u  nošnjama iz Janja, kao i pevačka grupa KUD iz Mladenova koji su inače dobitnici ovogodišnje Oktobarske nagrade. Naš stalni gost i dobro poznati muzičar i pevač Zoran Kuzmanov ovoj priredbi je dao veliki doprinos. U vreme velikog raspoloženja domaćin ovog skupa pozvao je sve prisutne da pozdrave i najstarije članove udruženja, devedesetogodišnjeg Milovana Trkulju i osamdesetšestogodišnjeg Maksima Jandrić, koji nisu mogli da sakriju emocije nakon gromoglasnog pozdrava i aplauza kojim su ih pozdravili svi u sali.

Ovom prilikom uručena su i priznanja ovog Udruženja Nebojši Ponjeviću iz Novog Sada i Kosti Vojinoviću iz Obrovca, kao i Koviljki Trivunčević članici Udruženja žena „Svilen Konac“ iz Obrovca koja je za goste pripremila domaću pitu, uštipke, kajmak sir i dr.

Uz muziku i pesme, što izvorne ali i modernije, narodna kola, druženje je potrajalo do kasno u noć, a završeno je sa mnogo pozitivne energije i utisaka uz pozdrav i želju da se vidimo i naredne 2020. godine.

Glavni pokrovitelj manifestacije: OPŠTINA BAČKA PALANKA- na čelu sa predsednikom Branislavom Šušnica, Fond za izbegla, raseljena i prognana lica – direktor Duško Ćutilo, kao i ostali: JKP „KOMUNALPROJEKT“ na čelu sa direktorom Boškom Mijatovićem, koji se inače aktivno uključio u rešavanje gorućih komunalnih problema u Obrovcu, MZ Obrovac, Pekara „Milaneze“- vl. Stevica Lakić, Atelje „Jović“-vl. Boro Jović „Galvanoplast“ iz Obrovca –vl. Dragan Erceg, Lazar Medić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here