Укратко из Обровца

Сва такмичења, сеоска слава и турнири су завршени

453
Foto: Aleksandar Milutinović/flickr.com

Школска година је почела; сва такмичења, сеоска слава и турнири су завршени. Сваке године почетком месеца августа се пре свега одржавају спортски сусрети. Турнири у малом фудбалу и меморијални турнири почињу пред сеоску славу, мада трају и после Св. Пантелејмона.


И ове године је слава обележена као и до сада уз велико присуство гостију. Главна улица Обровца је била пуна младих људи и била је испуњена музиком са разних страна. Све од петка па до краја славе тј. 09. и 10. августа је било разних трговачких тезги. Играчака и слаткиша је било у изобиљу. Такође, такмичење у спремању котлића није изостало ни ове године.

Што се тиче спортског турнира у малом фудбалу, другу годину за редом, било је организовано по улицама. Турнир је отворила женска екипа, што је изазивало велико интересовање присутних. Овај турнир је освојила екипа из Војвођанске улице (некадашња шећерана).

Меморијални турнир је био 38. по реду – „Браца Петровић Богдан“, у великом фудбалу. У овом турниру су учествовале екипе из Силбаша, Парага, Нештина и Обровца. Победник је била екипа „Борац“ из Обровца, а најбољи играчи су били Марко Ђукић и
Давид Баланго.

После овог турнира, тренер Обровца постао је Бранислав Гајић, некадашњи истакнути фудбалер. Што се тиче црквених и верских догађаја, посебно је интересантан други дан сеоске славе када се бирао црквени кум. Црквени кум је остао исти и за наредну годину, Милош Бошњак, који је понудио највећу суму новца.

По први пут је одржано такмичење у кошарци 3 на 3 где је било присутно и пријављено 16 екипа. Такмичење је одржано у петак, суботу и недељу односно од 26. до 28. августа. Екипе су биле из свих околних места Бачке Паланке. Прво место је освојила екипа „ЧИБ“ из Челарева, друго место екипа из Бачке Паланке, а треће екипа из Оџака. Организацију овог такмичења беспрекорно су организовали Стефан Милосављевић и Петар Козомара из Обровца.

Све активности су завршене у шаховској лиги Бачка Паланка – Врбас, дерби је одржан у Обровцу између домаће екипе и екипе из Врбаса. За викенд је одржано такмичење и екипа из Обровца је победила 4,5 – 1,5 поена. За екипу Обровац су наступили Матковић Мики, Радивојков Будимир, Илић Милован и Чедић Горан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here