Održan „Čitalački kviz“

U OŠ "15. oktobar" u Pivnicama.

1306

Nedavno je u OŠ“15.oktobar“ Pivnice u Svečanoj sali po šesti put organizovan „Čitalački kviz“.


PIVNICE: Pre nego što je počeo sam kviz predstavili su se učenici uvodnim programom sa pesmom „Nek svud ljubav sja“, recitacijom Milane Čelić, predstavljanje basne „Gavran i lisica“, recitacijom od strane učenice Eme Pudelka. Nakon toga je Damjan Kalko odsvirao instrumental, a učenici 7. razreda su otpevali pesmu Plava zvezda i na kraju je bio ritmički ples, koji je pripremila učiteljica Tatjana Kolar.

Za kviz je bila odgovorna nastavnica Zuska Valentik – član Dečijeg saveza, koja je organizovala da sve ide po planu. Učesnici su bili učenici iz četiri škole: OŠ „Aleksa Šantić“ Gajdobra-Nova Gajdobra OŠ „Braća Novakov“ Silbaš, OŠ „Branko Radičević“ Savino Selo i škola domaćin. Zadatak za učenike bio je da pročitaju tekstove odabranih pisaca nakon čega su bili testirani. Ekipe su bile sastavljene, tako što je bio zastupljen po jedan učenik iz četiri pomenute škole da bi se promovisao duh tolerancije. Kviz je osmišljen u elektronskoj formi.

Ekipe su bile podeljene u dve kategorije: razredna (3. i 4. razred) nastava i predmetna (5., 6. i 7. razred) nastava. Učenici su pokazali odlično poznavanje zadate tematike mada kviz nije bio isključivo takmičarskog tipa. Stručni žiri su bili profesori iz pojedine škole, koja je učestvovala u kvizu. Učesnici su bili nagrađeni odgovarajućim diplomama i novostečenim prijateljstvima.

Posetili smo drugu učionicu, gde su za to vreme bili učenici – predstavnici đačkog parlamenta. Ovde su bili takođe učenici iz pomenutih škola, viših razreda i uz pomoć nastavnice Vesne Kamanj, koja je zadužena za rukovodsvo Dečijeg parlamenta organizovali su druženje i sastanak, gde su se dogovarali o budućim akcijma, koje bi se mogle međusobno organizovati. Složili su se da njihova druženja u okviru škole mogu da budu u oblastima nekog sporta, kviza, literanih i likovnih radova i slično.

Nakon završetka kviza i sastanka Dečijeg parlamenta svi učesnici su imali priliku da se druže u prijatnoj atmosferi u prostorijama škole.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here