Episkop Isihije osveštao novoizgrađeni Svetosavski dom u Paragama

710
Foto: Eparhija Bačka

Na praznik Male Gospojine, 21. septembra 2020. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački gospodin Isihije prisustvovao je večernjem bogosluženju u Paragama, povodom slave hrama posvećenog Rođenju Presvete Bogorodice, a zatim osveštao slavske darove.


U svojoj besedi, Episkop je poučio verni narod o značaju praznika.

Posle večernjeg bogosluženja vladika Isihije je osveštao novoizgrađeni Svetosavski dom, čiji su temelji osvećeni 2019. godine, na praznik Cveti. Svetosavski dom je podignut trudom Crkvene opštine Parage i zalaganjem vernog naroda Božjeg u tom selu. Vladika je posle osvećenja zablagodario na trudu povodom ovog blagoslovenog dela i preneo blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Ovogodišnji crkveni kum bio je gosopodin Sava Popov iz Paraga sa svojom porodicom, a kumstvo je predao porodici Đurić iz Paraga.

Na večernjem bogosluženju i osvećenju Svetosavskog doma pevao je crkveni hor Sveti Jovan Krstitelj iz Bačke Palanke, kojim rukovodi profesor Snežana Žujić. Ovoj svečanosti je prisustvovao i predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica sa saradnicima.


Pogledaj: Završen mozaik u Hramu Svetog Save – jedinstven u svetu

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here