Prof. dr Jovo Radoš (68): Može se i u ovim godinama biti uspešan maratonac

3289

Jovo Radoš najstariji rekorder maratona u Gajdobri

GAJDOBRA: Za slavu u Gajdobri, održan je po 28. put Petrovdanski maraton, od crkve u Bačkoj Palanci do crkve u Gajdobri – ukupno 13,5 kilometara. Posebno zapažen bio je i ovog puta prof. dr Jovo Radoš (rođen 1949.) koji je jedini tamičar koji je završio svih 28 dosadašnjih maratona.

Prof. dr Jovo Radoš – neposredno pre ulaska u cilj (Foto: Nikola Janičić)

„Završio sam trku, a takmičari još pristižu“, rekao je po dolasku na cilj ovaj čovek koji na izmaku sedme decenije života pokazuje izuzetnu vitalnost. „Može se i u ovim godima, a videćemo dokle. Nije bilo problema, jer ja svakodnevno trčim. Držim se hrišćanske trihotomije, čovek je telo, duša i duh. Nije dovoljno sebe posvetiti samo telu“, kaže dr Radoš.

Pogledaj: Održan 28. Petrovdanski maraton 2017.

Pobednik maratona je Đuro Borbelj iz Apatina, drugi je Mikloš Bruner iz Kule, a treći Igor Marković iz Lazarevca. U ženskoj konkurenciji prva je bila Aleksandra Burković iz Novog Sada, a sledile su Beograđanke Dragana Domazet i Nevena Arsić. U konkurenciji do 16 godina prvi je bio Jovan Vukosavljević iz Nove Gajdobre, u kategoriji mlađih veterana (55-65 godina) prvi je Zoran Janković iz Kule, a kod veterana preko 65 godina prvi je Dragan Ćirić iz Kule, a drugi je bio Jovo Radoš iz Gajdobre.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili gosti iz Apatina, drugi su bili članovi AK „Lazarevac“, a treći AK „Hajduk maraton tim“ iz Kule.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here