Proširuje se trotoar kod škole

Iz Mesne zajednice Nova Gajdobra

1352

Mesna zajednica Nova Gajdobra nastavlja sa uređivanjem i ulepšavanjem centra sela.


Konkretno, trenutno su u toku radovi na proširivanju trotoara na potezu od Eko česme do OŠ „Aleksa Šantić“ koja će biti široka 2,5 metra.

O aktuelnim radovima i planovima ove Mesne zajednice više smo čuli od predsednika Saveta Mladena Lučića.

„Uz trotoar su planirana i dodatna proširenja za žardinjere, tako da ćemo jošviše da oplemenimo centar sela i park kod škole.  Planirali smo i proširenje trotoara do same Pravoslavne crkve, kao i od Eko česme pored ugostiteljskih objekata do ulaza na sportske terene. Pored toga, u planu nam je i postavljanje rasvete uz trotoar, a na taj način bi dobili centralnu pešačku zonu u Novoj Gajdobri. Deo sredstava je obezbeđen iz budžeta Opštine sa pozicije finansiranja mesnih zajednica, a ostatak je donacija od arapske firme „Al Rawafed Srbija“ od 300 hiljada dinara“, kaže Mladen Lučić, predsednik Saveta MZ.

On dodaje da su u Novoj Gajdobri ozbiljno pristupili uređenju javnih površina koje su dugi niz godina bile zapuštene, pa je tako sređen i ograđen prostor iza sportskih terena u centru sela.

„Time smo dobili dodatnih 300 kvadratnih metara prostora gde planiramo postavljanje klupa i stolove za manifestaciju „Sač fest“, a ove godine se nadam da ćemo uspeti postavimo 4-5 stolova. U saradnji sa JKP „Komunalprojekt“ smo sredili opštinski plac u glavnoj ulici, gde se ranije nalazila pekara, i tu planiramo da se nalazi nova zgrada Mesne zajednice i Mesne kancelarije. Što se tiče te zgrade, u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije, a sa realizacijom planiramo da krenemo sledeće godine“.

„U idućoj godini planiramo i asfaltiranje parkinga na mesnom groblju“, navodi predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra.

U toku su i radovi na pokrivanju Pravoslavne crkve Sveti Vasilije Ostroški, a u Mesnoj zajednici očekuju da ti radovi budu okončani do kraja godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here