U Silbašu proslavljena hramovna slava

1092
Foto: Eparhija Bačka

Na praznik Svetoga Jovana Zlatousta, u utorak, 13/26. novembra 2020. godine, u Silbašu je proslavljena hramovna slava. Bdenijem uoči praznika načalstvovao je jerej Zoran Regodić, paroh kulpinski, uz sasluženje jereja Srđana Jankovića, paroha nadaljskog.


Na dan praznovanja hramovne slave, na svetoj Liturgiji načalstvovao je protoprezviter Predrag Milutin, paroh bačkopalanački, uz sasluženje protonamesnika Nikole Temerinca, i prezviterâ Radovana Maljkovića i Vladimira Markova. Besedeći po pročitanom jevanđelskom začalu, otac Predrag je poučio prisutne o životu svetoga Jovana Zlatousta.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Na večernjem bogosluženju načalstvovao je protonamesnik Aleksandar Brašanac, paroh gajdobranski, uz sasluženje protonamesnikâ Milana Uzurova i Novice Rakića paroha bačkopalanačkih, i đakona novosadskog Vlade Popovića. Nakon večernjeg bogosluženja osvećeni su slavski darovi – kolač i koljivo. Blagoljepije o hramovnoj slavi svojim pojanjem su ulepšali pojci iz Paraga, Gajdobre i Novog Sada. Ovogodišnji crkveni kum bio je gospodin Jovan Pejak sa porodicom, a zalog kumstva za sledeću godinu preuzeo je gospodin Milan Kraguljac.


Pogledaj: Krsna slava: Kako usaglasiti verske običaje i epidemijske mere? (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here