Saopštenje JKP „Komunalprojekt“ o ispravnosti vode u Silbašu

Voda u Silbašu je ispravna za piće

882

Kako JKP „Komunalprojekt“ navodi u svom saopštenju, analize vode u Silbašu obavljaju se redovno i voda u Silbašu je ispravna za piće.


Saopštenje prenosimo u celosti:

„Osvrćući se na tekst koji je nedavno objavljen u kome se navodi kako je voda u naselju Silbaš zagađena neophodno je da obavestimo sve građane, ali pre svega Silbašane, da iznete informacije nisu tačne. Obzirom na specifičnost situacije gde je Silbaš zaista imao problem sa vodosnabdevanjem neophodno je da demantujemo neistine koje izazivaju paniku i šire strah među građanima.

Za svaki obavljen posao postoji procedura i način na koji se određena radnja izvršava. Tako je i kod nas. Kontrolu kvaliteta vode vrši Institut za javno zdravlje Vojvodine. Izveštaj o kvalitetu vode dostavlja se sanitarnoj inspekciji, a nakon toga stručnim službama JKP „Komunalprojekt“ -a. Sanitarna inspekcija, na osnovu pomenutog izveštaja, zabranjuje upotrebu vode u sanitarne svrhe ukoliko se kvalitet vode pokaže kao takav i u tom trenutku vodu svrstava u tehničku kategoriju.

Analize vode u Silbašu radimo redovno, po ustaljenom rasporedu i one pokazuju da zabrana korišćenja vode ne postoji. Tačnije, voda u Silbašu je ispravna za piće, a to možemo da dokumentujemo pomenutim Izveštajima.

Želeli bismo da napomenemo i da je novoizgrađeni bunar u naselju Silbaš u potpuno funkcionalnom stanju i kada se vršna potrošnja vode po stanovniku poveća iz pomenutog bunara nadoknađujemo potrebnu vodu.

Razlike u kvalitetu vode su uvek prisutne, međutim, ukoliko su odstupanja u skladu sa Zakonom voda nema zabranu korišćenja. Često se dešava da na samom izvorištu odstupanja nema, ali distribucijom nekada dolazi do promene kvaliteta vode. Ukoliko krajnjem korisniku iz određenih razloga ne odgovara voda iz naše vodovodne mreže postoji alternativni način vodosnabdevanja ili mini postrojenje.

Alternativni način vodosnabdevanja u Silbašu jeste eko česma. Procedura analiziranja je identična kao i kod vode iz mreže. Analize vode sa eko česme u naselju Silbaš pokazuju da je voda ispravna za piće.

Ovim putem bismo želeli još jednom da pozovemo sve građane koji imaju problem vezano za delatnosti kojima se bavi JKP „Komunalprojekt“ da se informišu na mestima predodređenim za to, a to su reklamacije na blagajni JKP „Komunalprojekt“ -a ili na kontakt telefon 021 755 0 100. Podsećamo da na sajtu JKP „Komunalprojekt“ -a postoje navedeni kontakt telefoni svih službi, a postoji mogućnost i obraćanja putem meila. Sve informacije možete pronaći na www.komunalprojekt.rs.

JKP „Komunalprojekt“ je dužan da organizuje svoj rad i poslovanje na takav način da zadovolji sve potrebe svojih korisnika, a kao najveće javno preduzeće da vodi brigu o kvalitetu života svih građana naše opštine. Obzirom na odgovornost koja nam je davno poverena apelujemo da se ne iznose neistine i da za sve navode možete dobiti potvrdu ili demant svakodnevno u samom preduzeću.

Svako lažno uznemiravanje građana tumači se kao krivično delo i shodno tome bićemo primorani da preduzmemo zakonske mere, ukoliko se to bude dešavalo“.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here