Zvukom gitare do srca slušalaca/Zvukmi gitary k srdciam poslucháčov

U Pivnicama je održan koncert članova Kluba klasične gitare "Akord" i učenika pivničke škole.

869

PIVNICE: Početkom decembra u OŠ „15. oktobar“ u Pivnicama održan je koncert članova Kluba klasične gitare „Akord“ i učenika pivničke škole. Koncert je realizovan u organizaciji Dečijeg saveza i Učeničkog parlamenta.


Treću godinu za redom ljubitelji zvuka gitare imali su priliku da prate ovakav koncert. Osnivač i predsednik kluba Marko Šalić doveo je četiri učenika iz Bačke Palanke. Nastupali su i đaci iz Pivnica, kojima drži časove zajedno sa saradnicom Jarmilom Križan.

Repertoar je bio raznolik: od klasične do tradicionalne muzike. Učenici 2/1 i 2/2 razreda predstavili su se folklornom tačkom, učenici 7/2 i 8/1 rep pesmom o štednji vode, a učenici od 5. do 8. razreda izveli su dve autorske pesme na tekst Mike Antića i učenice Dragane Gajić. Gosti iz Bačke Palanke predstavili su se klasičnim, tradicionalnim i rok kompozicijama.

Aplauz prisutnih potvrdio je da su izvođači pronašli put do srca prisutnih.


PIVNICA: Začiatkom decembra v ZŠ 15. októbra v Pivnici uskutočnil sa koncert členov Klubu klasickej gitary Akord a žiakov školy. Koncert bol usporiadaný v rámci Detského zväzu a Žiackeho parlamentu.

Tretí rok za radom milovníci zvukov gitary mali príležitosť sledovať takýto koncert. Zakladateľ a predseda klubu Marko Šalić priviedol štyroch žiakov z Báčskej Palanky. Zúčastnili sa i pivnickí žiaci, ktorých nacvičuje spoločne so spolupracovníčkou Jarmilou Križanovou.

Repertoár bol rôznorodý, od klasickej hudby po hudbu tradičnú . Žiaci 2.1 a 2. 2 triedy sa predstavili speváckym bodom, žiaci 7.2 a 8.1 triedy rep piesňou o šetrení vody a žiaci 5. až 8. ročníka predviedli dve autorské piesne podľa textu Miroslava Antića a žiačky Dragany Gajićovej. Hostia z Báčskej Palanky sa predstavili klasickými, ľudovými a rockovými skladbami.

Potlesk prítomných iba potvrdil, že umelci si našli cestu k ich srdciam.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here