Za pravilan razvoj deteta – Edukativni centar Dunja Bačka Palanka

U toku je upis u školsku 2021/2022 godinu, a ukoliko upišete dete do 27. avgusta očekuje vas popust od 20% na cenu školarine za celu školsku godinu

1655

Sve više poslovnih obaveza roditelja i nedostatak mesta u vrtićima, mogu da naprave problem, što zbog čuvanja dece, što zbog njihovog pravilnog psihomotornog i socio-emocionalnog razvoja. Edukativni centar Dunja nudi roditeljima bezbrižnu čuvalicu i edukaciju dece.


Kada treba da poverite dete na čuvanje, onda treba da znate da u Edukativnom centru Dunja, to radi stručna osoba, koja će na najbolji mogući način, Vašem detetu omogućiti kvalitetno provedeno vreme.

Upoznajte Dunju Balaban:

– Završila sam master studije psihologije na Fakultetu društvenih nauka i zdravstvene zaštite, Univerzitet Konstantina Filozofa u Nitri i edukaciju za psihoterapijskog savetnika na Institutu Albert Elis u Beogradu. Još kao tinejdžerka, nezadovoljna značajom koji škola pridaje individualnom psihičkom razvoju dece, odlučila sam da menjam sistem obrazovanja, te sam se kroz celo svoje školovanje profilisala u ovom smeru kroz razne seminare, radionice, istraživačke radove, kampove, volonterski rad i stručne prakse. Pripravnički staž sam odradila na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, a radno iskustvo sam sticala i po prestižnim predškolskim i školskim ustanovama u inostranstvu – ističe Dunja Balaban.

Zahvaljući tome što se posvetila usavršavanju, ona je osmislila edukativne programe za zdravu i srećnu decu u najosetljivijem, i za razvoj, najvažnijem periodu, koji će deci i roditeljima doneti razne dobrobiti.

Šta sve nudi Edukatni centar Dunja?

Edukativna čuvalica namenjena je za decu od 2 do 5 godina čiji roditelji žele da:

  • povremeno povere dete na par sati nekome ko će se odgovorno brinuti za njega
  • neko stručan radi sa detetom i podstiče njegov pravilan razvoj
  • uključe dete u kolektiv da bi se zabavljalo i razvijalo svoje socijalne veštine
  • podstaknu veću samostalnost kod deteta
  • ispune detetu vreme kvalitetnim sadržajima

Radno vreme Čuvalice je svakog radnog dana i subotom od 8 do 15 časova, a od 11 do 12 časova održava se EDUKATIVNO-KREATIVNA RADIONICA, sa koje mališani uvek ponesu kući nešto čime će moći da se pohvale da su sami napravili. Plaćanje je moguće po satu ili mesečno.

Do kraja leta akcija za 3 sata edukativnog čuvanja specijalna cena u Edukativnom centru Dunja


Edukativni boravak namenjen je za decu od 3 do 6 godina i predstavlja posebno dizajniran i univerzalno osmišljen program koji spaja najdelotvornije, sada već ustaljene vaspitno-obrazovne metode poput montesori pedagogije sa najaktuelnijim znanjima iz oblasti školske, pedagoške, razvojne i psihologije ličnosti, kao i dečije i ekspresivne psihoterapije.

Radno vreme je svakog radnog dana od 16 do 20 časova, gde je od 16 do 17 časova vreme za fleksibilan dolazak i slobodnu igru, od 17 do 19 časova je vreme za radionicu sa pauzom u 18 časova za zdravu užinu (voće, povrće, integralne grickalice).

Školska godina traje od početka septembra do kraja juna.

Svaki mesec ima svoju edukativnu temu, a svaka nedelja svoju podtemu u okviru mesečne teme. Teme pokrivaju ogroman dijapazon poznavanja od prirodnih nauka, preko društvenih nauka, sve do umetnosti i kulture.

Dunja je pojasnila kako izgleda program:

– Nedeljnu temu počinjemo radionicom ŠKOLICA (opšta informisanost, biblioterapija, razvoj konvergentnog mišljenja), dalje razrađujemo kroz radionice ČETKICA (likovno vaspitanje, arteterapija, razvoj divergentnog mišljenja, fine motorike), PESMICA (muzičko vaspitanje, muzikoterapija, razvoj govora, ritma, sluha), LOPTICA (fizičko vaspitanje, razvoj grube motorike, sportskog duha) i na kraju ponavljamo sve u okviru radionice ENGLESKI JEZIK, uvodeći i engleske reči u savladano gradivo. Takođe se trudimo da organizujemo i što više iskustvenog učenja, tj. izleta koji se uklapaju u vaspitno-obrazovnu temu.

Edukativni centar Dunja može da se pohvali i programom

PREDŠKOLČIĆ

 Program je namenjen deci od 5 do 7 godina i usmeren je na razvoj svih kompetencija potrebnih za polazak u školu, od predčitalačkih sposobnosti, preko strategija efikasnog učenja do razvoja socio-emocionalne inteligencije- ističe Dunja Balaban i dodaje da je radno vreme za Predškolčić subotom od 16 do 20 časova.

Počeo je upis je Predškolčić, a prvih pet upisanih ostvaruju pravo na edukaciju po posebnoj, sniženoj ceni!

Sav edukativni rad održava se u malim grupama, a edukaciju izvode psiholog i vaspitač sa dugogodišnjim iskustvom. Osim edukacije za najmlađe, u centru funkcioniše i savetovališe za decu svih uzrasta i njihove roditelje, u kojem od psihologa i defektologa možete potražiti procenu psiho-motornog razvoja deteta, savet o podsticanju njegovog pravilnog razvoja ili ga uključiti u defektološki tretman.

Takođe, u slučaju potrebe za intenzivnijim radom na sebi, pružaju usluge psihoterapijskog savetovanja racionalno-emotivno-bihejvioralnog pristupa, sa specijalnim popustom za đake i studente.

Edukativni centar Dunja

Cara Lazara 55, Bačka Palanka

Kontakt telefon:

065/527-23-64

Instagram: centardunja

Facebook: Edukativni centar DUNJA – Bačka Palanka

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here