Izdaje se Kaloš čarda u Bačkoj Palanci

“Izeš varoš, koja nema Kaloš!”

2269

BAČKA PALANKA: Na obali zaliva „Bager“, smeštena je Kaloš čarda – mesto koje je godinama unazad sakupljalo zaljubljenike u riblje specijalitete.

Dobru reputaciju ovog objekta potvrđuje činjenica da u Bačkoj Palanci postoji izreka da je Kaloš čarda – majka svih čardi, iako nije najstarija u Bačkoj Palanci. Ona je okružena zelenilom i mnogobrojnim Palančanima koji vikende provode na obali Dunava na Bageru.

Kapacitet u objektu broji 80 mesta u sali i 120 na terasi. Pored toga, obezbeđen je parking za 100 vozila i pristan za jahte i čamce

Na objektu je predviđena izdrađnja smeštajnih jedinica

Na Kaloš čardi godinama unaza Turistička organizacija Bačke Palanke organizuje manifestaciju Zlatni kotlić.

Kotlić koji se nalazi na Kaloš čardi u Bačkoj Palanci takmičio se za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći na svetu. U kotlić iz Bačke Palanke može da stane čak 4.000 litara vode. Dubok je 1,5 metar, a prečnik mu je 2,4 metra. Iako ako veći deo godine kotlić stoji usamljen na Kaloš čardi kao turistička atrakcija, on se i dalje koristi više puta godišnje, a u njemu se kuvaju razne đakonije, od riblje čorbe do gulaša.

Riblja čorba za Ginisov rekord skuvana je još 2002. godine. Tada je gigantskom čorbom iz najvećeg kotlića na svetu nahranjeno čak 12.000 ljudi.

Kaloš čarda je već neko vreme zatvorena i ne radi, ali su vlasnici odlučili da je izdaju nekome ko je ljubitelj prirode, vode i ugostiteljstva.

Kontakt telefon: 

Tel/viber: 063 545575

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here