Priznanje Lidlu za izvrsnost u upravljanju zaposlenima

Lidl Srbija dobio prestižni sertifikat Poslodavac Partner.

1040

Lidl Srbija dobio prestižni sertifikat Poslodavac Partner. 

Kompanija Lidl Srbija najnoviji je nosilac sertifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja konsultantske kuće SELECTIO za izvrsnost u upravljanju zaposlenima.

Lidl-Logo.svg

Nezavisno priznanje struke, koje se dodeljuje kompanijama na osnovu stepena razvijenosti HR praksi, potvrđuje posvećenost Lidla Srbija dobrobiti zaposlenih, kako kroz obezbeđivanje kvalitetnih uslova rada, tako i kroz omogućavanje balansa između privatnog i poslovnog života.


Lidl je uspešno završio proces sertifikacije koji obuhvata pet oblasti: strategiji, regrutovanju i selekciji, upravljanju učinkom, usavršavanju i odnosu prema zaposlenima, i potvrdio da dostiže visoke standarde koje ovo priznanje podrazumeva. Najbolje rezultate kompanija je postigla u oblastima regrutovanja i selekcije, kao i odnosa prema zaposlenima, zahvaljujući pre svega transparentnim procesima selekcije, kvalitetnim obukama za zaposlene, fer odnosu i brojnim benefitima koji su zaposlenima dostupni.

„Veoma nas raduje ovo prestižno priznanje koje dolazi kao potvrda onoga čemu od osnivanja težimo –  da svi zaposleni u Lidlu budu zadovoljni i da rade u uslovima u kojima mogu da ostvare svoj pun potencijal. Stoga smo dobrobit naših zaposlenih stavili na prvo mesto i kao prioritete postavili stvaranje dobre atmosfere za rad i posvećeno i temeljno uvođenje u rad zaposlenih prema njihovim ličnim ambicijama i afinitetima. Svesni smo da našu kompaniju pokreću ljudi, pa zaposlenima pored atraktivne zarade i sigurne budućnosti, nudimo i brojne dodatne benefite poput privatnog zdravstvenog osiguranja, isplatu svakog minuta prekovremenog rada i uslova za kontinuirano usavršavanje“, izjavila je Ivana Marković, izvršna direktorka Ljudskih resursa kompanije Lidl Srbija.

Sertifikat Poslodavac Partner ustanovljen je 2005. godine sa ciljem promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u procesu sertifikacije, koji podrazumeva ocenjivanja 45 najvažnijih HR procesa, učestvovalo više od 120 organizacija. Sertifikaciju poslodavaca sprovodi HR grupacija SELECTIO, organizacija sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti. Od strane ovog prestižnog nezavisnog tela Lidl Srbija je već prošle godine nagrađena priznanjem „Izvrsnost u izazovima“, za kvalitetno i odgovorno upravljanje i brižan odnos prema zaposlenima u izazovnim okolnostima koje nam je donela pandemija koronavirusa.

Podsećamo da je Lidl Srbija dobitnik i prestižnog sertifikata „Top Employer Serbia“  i  „Top Employer Europe“, za 2021. godinu na nivou države Srbije i teritorije Evrope zajedno sa Lidl kompanijama u još 18 zemalja, koje dodeljuje Top Employers Institute, vrednujući jasno definisane procese upravljanja ljudskim resursima koji utiču na izgradnju fer odnosa, kao i benefita koje kompanija pruža svojim zaposlenima. Poziciju jednog od najboljih poslodavca u Srbiji, Lidl Srbija opravdava konstantnom brigom i uslovima koje zaposleni imaju u ovoj kompaniji.

Dobijena priznanja i sertifikati predstavljaju odraz posvećenog odnosa kompanije Lidl prema svojim zaposlenima, kao poslodavca kog odlikuje snažan i pozitivan timski duh.

Kompanija nastavlja svoj rast i ekspanziju, nedavno je obeležen jubilej otvaranjem 50. Lidl prodavnice u Mladenovcu i sada Lidl tim broji više od 2.200 zaposlenih. Aktuelni otvoreni konkursi mogu se pronaći na zvaničnom sajtu kompanije: Pretraga otvorenih pozicija (lidl.rs).

O Lidlu.

Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih diskontnih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 310.000 zaposlenih.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 49 prodavnica u 32 grada širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” za 2021. godinu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here