Opustite se uz pecanje na ribolovačkom jezeru u Gložanu

Oaza je mesto za celu vašu porodicu.

674

Na pola puta od Novog Sada do Bačke Palanke ne treba samo pročitati tablu koja putnike obaveštava da prolaze kroz mesto Gložan. Naprotiv, u njega treba skrenuti, voziti kroz samo mesto i pratiti putokaze sa natpisom Ribolovačko jezero. Turističko-rekreativni kompleks na koji ćete naići sigurno niste očekivali u ovom simpatičnom mestu.

OAZA MB GLOŽAN se nalazi na samo 8 km od Bačkog Petrovca, čijoj opštini i pripada, a 15 km od Bačke Palanke, 26 km od Novog Sada i 110 km od Beograda. Oaza je mesto za celu vašu porodicu. Pored restorana, bazena, igraonice, prenoćišta, sale za proslave kod njih možete i pecati.

Veštačko jezero je pravilnog oblika sa ravnim dnom dubine oko 2.5m. Idealno za fider ribolov. Prosečna veličina ribe 2-3kg ali ima i većih primeraka koji se hvataju ređe. Oaza je idealna za porodočni boravak, i nudi restoran na samom jezeru sa alacart restoranom, bungalove, bazen, sportske terene, igraonicu, manju farmu životinja.

Preko 20 pecaroških pozicija.

Cene pecanja: 

  • 1500 dinara – celodnevno pecanje
  • 1000 dinara – poludnevno pecanje
  • 2500 – pecanje 24 časa

Za dame i decu mladju od 12 je naknada umanjena i iznosi:

  • 1000 dinara – celodnevno pecanje
  • 700 dinara – poludnevno pecanje

Takodje je moguće uzeti dozvolu za noćno pecanje (pecanje sa talpe) za grupe i postoji mogućnost zakupa celog jezera.

Šta nudi glavno jezero?

Dužina ovog jezera je 190 m sa obe strane, sa po 14 pozicija za pecanje na svakoj strani, znači ukupno 28 mesta. Celom dužinom jezero je pregrađeno na pola, tako da je dužina zabacivanja limitirana na 80 m, što upućuje na korišćenje adekvatne opreme za ribolov. Pregrada je vidljivo numerisana i označava širinu dozvoljenog ribolova za svako pecaroško mesto, i to oko 10m. Dubina jezera je skoro svuda ista i kreće se od 2 do 2,3 m. Dvo je tvrdo, čisto i nabijeno.

Obale su prošarane crvenom vrbom i trskom. Sa obe kraće strane jezera postoje pregrađena mesta za ribolov sistemom na plovak. Jezera usisavaju vodu iz tri bunara, od kojih su dva duboka 33 m, a treći se usvrdlao u zemlju čak 52 m.

Voda se redovno nosi na sistematske preglede u Novosadski Institut i upravo ona svojim kvalitetom daje poseban šmek spremljenoj ribi. Upecanici čija težini po primerku iznosi do 5 kg, mogu se iznositi iz ribnjaka uz odgovarajuću nadoknadu. Ostale grdosije se poljube u kapitalne škrge i vraćaju na podranjanje i čekanje novih veštih pecaroških ruku.

Dozvoljen je ribolov na tri štapa sa po jednom udicom. Pozicije na kojima ste se odlučili pecati možete hraniti prirodnom hranom i nekoliko dana ranije. Oko jezera postoji osvetljenje i elektro priključci koji olakšavaju dozvoljeni ribolov noću. Organizuju se i razna pecaroška nadmetanja.

Šta se i kako peca?

Šaran i amur su glavne ribe jezera, ali ima dosta i soma, štuke, smuđa, babuške, zimskog manića i linjaka. Na primer, ovde je više puta upecan šaran preko 22 kg i primerci linjakaoko 3,5 kg težine. To i nije neko veliko čudo, ako znamo da je riblji fond “težak” 11 tona, od čega je 90% šaran.

Obavezan deo pribora mora biti podloška za prihvat ulovljene ribe. Za svu upecanu ribu važi pravilo “uhvati i pusti”.

Kontakt: 

📍Ljudevita Dudka 23 Glozan
www.oazamb.rs
☎️ 0212288724

Nešto novo uvek ima u Oazi MB, tako da za više informacija zapratite njihove facebook stranice (OAZA MB GložanVojvođanska Oaza – OAZA MB  i Instagram nalog (OazaMB)


Oaza MB za posetioce je otvorena svakog dana od 07:00h do 22:00h.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here