Bloom Flower – цветна уметност од папира Душке Зорић

Како од обичног папира направити уметност, запитала се Бачкопаланчанка Душка Зорић

4768
Duška Zorić ispred svog cvetnog zida

Наша суграђанка, тридесетпетогодишња Душка Зорић, је млада жена и мајка која је успела да своју креативност испољи на најбољи начин и да од тога живи. Уметност не бира место и начин, креативност се само деси у човеку, а Душка се досетила да од папира прави предмете који нам служе за свакодневни живот.


Узела је папир и маказе и почела да ствара цветну рапсодију као

Bloom Flower

Од веома квалитетног италијанског папира, Душка прави лампе, цветне зидове, украсе, цветове, цветне сетове, рајска врата, а ради и декорацију слатких столова, венчања, крштења, рођендана и столова за остала славља од папирног цвећа и живог цвећа.

Foto: Privatna arhiva

– Увек сам била креативна, а своју љубав према цвећу сам гајила радом у цвећари годинама. Волим цвеће и уживам у његовом изгледу, мирису и симболици.

Прича са цвећем од папира је почела када су ме пријатељи замолили да им декоришем сто, што је увек био чест случај, али сам тог пута одлучила да се осмелим и урадим нешто другачије. Направила сам цвеће од папира и то је променило све.

Спојила је неспојиво и направила права уметничка дела од папира.

За празнике, код Душке можете поручити поклон који ће одушевити и женско и мушко срце. Модерно, сведено и складно. То је баш оно што описује овај другачији поклон који је Душка спремила за ваше најмилије. Цвеће које Душка упакује и направи, у облику који Ви желите, сигурно ће одушевити особу којој поклањате, а што је најбитније, овај цвет се никада неће осушити, што је предивна симболика за љубав. Јер, љубав траје, као и ови цветови. Можете да бирате натпис на кутији.

Поклон кутија са срцем од цвећа, са натписом по вашој жељи.

„Сада се бавим прављењем цвећа и цветног асортимана од папира, декоришем разне догађаје на позиве клијената и папирним и живим цвећем. Живим свој сан.“

Лампе од папира које је Душка правила

Божури, руже и друго цвеће постали су украси многих домова, сала за прославе, пословних простора. Ово елегантно цвеће краси и зидове многих фризерских и козметичких салона, што им даје посебну ноту женствености, а из тог разлога, младе маме се све чешће опредељују за цветну декорацију зидова у собама за девојчице и бебе.

За време новогодишњих празника, њени цветови постали су веома популарни на новогодишњим јелкама и икебанама.

Цветни декоративни аранжмани су диван осмомартовски и рођендански поклон, који остаје као успомена, стога је папирни цвет постао јако тражен, поготово ако је упакован у посебне кутије, које Душка користи како би цвет заштитила од ломљења.

Многе цвећаре широм Србије сарађују са овом младом женом, јер су препознали у њеном раду таленат и педантност. Они који се баве декорацијом, а близу Бачке Паланке су, могу да изнајме папирно цвеће, док су други приморани да купују.

Ови папирнии цветови красе и свадбене сале широм Србије. Оно што је постало јако популарно, јесте „цветни зид“ који служи као позадина за фотографисање младенаца и гостију, али се користи и на другим прославама, попут крштења и рођендана. Цветни зид у жељеним нијансама цвећа се може изнајмити. Поред декорације сала папирним цвећем, ова млада жена ради и декорацију сала са живим цвећем, а некад их и комбинује, све по жељи клијента.

Временом су расле идеје, па се „Bloom Flower“ опробао и у прављењу абажура за лампе. Баршунасти божури у топлим тоновима, нашли су своје место у многим домовима и пословним просторима. Одржавање је једноставно – може крпицом мало да се пребрише, а најлакше је абажур продувати феном како би спала прашина. Ове елеганте лампе могу бити стоне и подне.

Koнтакт: 

Фејсбук страница: Bloom Flower BP

Фејсбук профил: Bloom Flower

Инстаграм: bloomflower.bp

Kонтакт телефон: 064/109-52-45, Бачкa Пaланка 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here