Bloom Flower – cvetna umetnost od papira Duške Zorić

Kako od običnog papira napraviti umetnost, zapitala se Bačkopalančanka Duška Zorić

3625
Duška Zorić ispred svog cvetnog zida

Naša sugrađanka, tridesetčetvorogodišnja Duška Zorić, je mlada žena i majka koja je uspela da svoju kreativnost ispolji na najbolji način i da od toga živi. Umetnost ne bira mesto i način, kreativnost se samo desi u čoveku, a Duška se dosetila da od papira pravi predmete koji nam služe za svakodnevni život.


Uzela je papir i makaze i počela da stvara cvetnu rapsodiju kao

Bloom flower

Od veoma kvalitetnog italijanskog papira, Duška pravi lampe, cvetne zidove, ukrase, cvetove, cvetne setove, rajska vrata, a radi i dekoraciju slatkih stolova, venčanja, krštenja, rođendana i stolova za ostala slavlja od papirnog cveća i živog cveća.

Foto: Privatna arhiva

-Uvek sam bila kreativna, a svoju ljubav prema cveću sam gajila radom u cvećari godinama. Volim cveće i uživam u njegovom izgledu, mirisu i simbolici.

Priča sa cvećem od papira je počela kada su me prijatelji zamolili da im dekorišem sto, što je uvek bio čest slučaj, ali sam tog puta odlučila da se osmelim i uradim nešto drugačije. Napravila sam cveće od papira i to je promenilo sve.

Spojila je nespojivo i napravila prava umetnička dela od papira.

Za praznike, kod Duške možete poručiti poklon koji će oduševiti i žensko i muško srce. Moderno, svedeno i skladno. To je baš ono što opisuje ovaj drugačiji poklon koji je Duška spremila za vaše najmilije. Cveće koje Duška upakuje i napravi, u obliku koji Vi želite, sigurno će oduševiti osobu kojoj poklanjate, a što je najbitnije, ovaj cvet se nikada neće osušiti, što je predivna simbolika za ljubav. Jer, ljubav traje, kao i ovi cvetovi. Možete da birate natpis na kutiji.

Poklon kutija sa srcem od cveća, sa natpisom po vašoj želji.

„Sada se bavim pravljenjem cveća i cvetnog asortimana od papira, dekorišem razne događaje na pozive klijenata i papirnim i živim cvećem. Živim svoj san.“

Lampe od papira koje je Duška pravila

Božuri, ruže i drugo cveće postali su ukrasi mnogih domova, sala za proslave, poslovnih prostora. Ovo elegantno cveće krasi i zidove mnogih frizerskih i kozmetičkih salona, što im daje posebnu notu ženstvenosti, a iz tog razloga, mlade mame se sve češće opredeljuju za cvetnu dekoraciju zidova u sobama za devojčice i bebe.

Za vreme novogodišnjih praznika, njeni cvetovi postali su veoma popularni na novogodišnjim jelkama i ikebanama.

Cvetni dekorativni aranžmani su divan osmomartovski i rođendanski poklon, koji ostaje kao uspomena, stoga je papirni cvet postao jako tražen, pogotovo ako je upakovan u posebne kutije, koje Duška koristi kako bi cvet zaštitila od lomljenja.

Mnoge cvećare širom Srbije sarađuju sa ovom mladom ženom, jer su prepoznali u njenom radu talenat i pedantnost. Oni koji se bave dekoracijom, a blizu Bačke Palanke su, mogu da iznajme papirno cveće, dok su drugi primorani da kupuju.

Ovi papirnii cvetovi krase i svadbene sale širom Srbije. Ono što je postalo jako popularno, jeste „cvetni zid“ koji služi kao pozadina za fotografisanje mladenaca i gostiju, ali se koristi i na drugim proslavama, poput krštenja i rođendana. Cvetni zid u željenim nijansama cveća se može iznajmiti. Pored dekoracije sala papirnim cvećem, ova mlada žena radi i dekoraciju sala sa živim cvećem, a nekad ih i kombinuje, sve po želji klijenta.

Vremenom su rasle ideje, pa se Bloom Flower oprobao i u pravljenju abažura za lampe. Baršunasti božuri u toplim tonovima, našli su svoje mesto u mnogim domovima i poslovnim prostorima. Održavanje je jednostavno – može krpicom malo da se prebriše, a najlakše je abažur produvati fenom kako bi spala prašina. Ove elegante lampe mogu biti stone i podne.

Kontakt: 

Facebook stranica: Bloom Flower BP

Facebook profil: Bloom Flower

Instagram: bloomflower.bp

Kontakt telefon: 064/109-52-45, Bačka Palanka 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here