Košarkaški klub CROSSOVER – Deca su naš prioritet!

Svaka pomoć privrednika sa teritorije opštine Bačka Palanka značajno će doprineti radu KK Crossover, koji najveći akcenat stavlja na rast i  razvoj dece!

1227

Košarkaški klub CROSSOVER osnovan je 13.03.2020. godine u cilju što kvalitetnijeg rada sa decom bačkopalanačke opštine koja su zainteresovana da, kroz igru, savladaju osnove košarke, pa da nastave ozbiljnim koracima kroz sport.


Nakon osnivanja, u junu 2020. godine „Crossover“  je počeo sa radom i klub ima četiri selekcije:

  • Mini basket selekcija (7-11 godina)
  • Pionirsku selekcija (12-15 godina)
  • Kadetska selekcija (15 – 17 godina)
  • Juniorska selekcija (17-18 godina)

Klub je osnovao Bačkopalančanin, Vladimir Bošnjak, koji je Master profesor fizičkog vaspitanja i sporta i diplomirani trener košarke, a od svoje desete godine je u svetu košarke. Nakon mnogo godina, vredno trenirajući, stekao je i iskustvo u individualnom radu sa talentovanim košarkašima u Novom Sadu.

Pored njega, tu su još dva talentovana i stručna trenera: Dušan Đilas i Ranko Hajduković.

Prva dva treninga su besplatna. Javi se, dođi, igraj, druži se!             Telefon:069/1069180 

Dušan Đilas je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta, koji je košarku počeo da trenira još u četvrtom razredu osnovne škole. Dugi niz godina radio je kao nastavnik OŠ Vuk Karadžić u Bačkoj Palanci i predvodio košarkašku sekciju škole do državnog prvenstva gde su osvojili 3. mesto. Poseduje veliko pedagoško iskustvo u radu sa decom.

Ranko Hajduković se košarkom bavi još od svoje sedme godine, a inače je apsolvent na fakultetu za sport u Novom Sadu – smer košarka.

Treninzi košarkaškog kluba „Crossover“ se odvijaju u fiskulturnoj sali Osnovnoj školi Desanka Maksimović i prilagođeni su dečijem uzrastu, gde se velika pažnja posvećuje njihovom razvoju, kako fizičkom, tako i mentalnom. Pozitivna atmosfera u klubu podstiče decu na rad, a ono što posebno raduje trenere ovog kluba je to što se deca i nakon treninga druže.

Svaka pomoć privrednika sa teritorije opštine Bačka Palanka značajno će doprineti radu KK Crossover, koji najveći akcenat stavlja na rast i  razvoj dece!

U klubu se mogu organizovati, po potrebi, i individualni treninzi, za one koji žele da unaprede svoje košarkaške discipline.

Ono što stvara najveći problem, pored velike volje i truda rukovodstva kluba, jesu finansije. Svaki sport zahteva određene rekvizite, opremu, zakup prostora, odlazak na putovanja i slično, pa bi „Crossover“ – u zaista dobro došla pomoć privrednika sa teritorije opštine Bačka Palanka, koja ne mora biti u novcu, već može i u opremi i drugim potrebnim stvarima, na kojima bi i deca i treneri bili veoma zahvalni, jer „Deca su naš prioritet“.

Dođi i sa osmehom nauči da igraš košarku!

Instagram: kkcrossoverbp

Kontakt telefon: 069/1069180 Vladimir Bošnjak

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here