Akcenat je radu sa decom

Skoro šest meseci Dragan Kapelan, trenira mlade stonotenisere „Tikvare“

831

BAČKA PALANKA: Jedan od najmlađih sportskih klubova na teritoriji bačkopalanačke opštine – STK „Tikvara“, poseban akcenat u svom delovanju, stavio je na rad sa decom starosti od šest do četrnaest godina.


Od septembra protekle godine sa najmlađim stonoteniserima, ovog sve uspešnijeg mladog kluba, radi Dragan Kapelan. Dragan je jedan od izdanaka čuvene bačkopalanačke stonoteniske porodice Kapelan. Okupio je Dragan u septembru protekle godine, devojčice i dečake koji vole stoni tenis i sa njima počeo da radi, predano, vredno, strpljivo. Svestan da je put do uspeha, sazdan od trnja i mukotrpnog rada, Dragan ide korak po korak. Nada se, čvrsto veruje i očekuje, da će bar nekoliko njegovih učenika, krenuti stopama sadašnjih bačkopalanačkih asova ping – ponga, Gordića, braće Borčić i Savića.

– Kada smo u klub počeli da radimo sa decom, bilo ih je tek troje – četvoro, a trenutno ih trenira petnaestak. U prvih nekoliko meseci, pre nego što sam ih preuzeo, sa njima je deset meseci radio Dejan Dembicki, jedan od igrača naše prve ekipe. Međutim, kako je on već mesecima iz privatnih razloga otsutan, brigu o njima, ja sam preuzeo. Želim da istaknem, da su naši mladi stonoteniseri veoma zainteresovani za igru celuloidnom lopticom. Pod uslovom da ovako nastave, naš klub ne treba da brine za svoju budućnost. Treninge održavamo ponedeljkom, sredom i petkom u stonoteniskoj sali SH „Tikvara“ od 18 sati. Upravo tim danima, pred sam početak treninga, svi koji žele da se bave ovim sportom, a starosti su od šest do dvanaest godina, treba da dođu u stonotenisku salu. Nakon dogovora, oni se vrlo brzo mogu uključiti u rad, odnosno treniranje. Mesta još uvek ima, tako da svima onima koji dođu u naš klub, želimo dobrodošlicu – kaže Dragan Kapelan, trener mlađih kategorija u STK „Tikvara“.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Prilikom posete jednom od treninga STK „Tikvara“, u sali smo zatekli jednu simpatičnu devojčicu – Saru Jarčević.

– Rođena sam 27. decembra 2012. godine – rekla je Sara. – Stoni tenis sam počela da treniram u oktobru prošle godine. Mnogo mi se dopada ovaj sport i kada porastem, volela bih da igram u nekom našem najboljem klubu. Kao mala bavila sam se gimnastikom, ali mi se stoni tenis nekako više sviđa. U stonom tenisu, najviše volim forhend. U klubu sam jedina devojčica, i volela bih da još neke devojčice dođu ovde da treniraju i igraju stoni tenis. Moja sestra Jana ima samo dve i po godine. Još je mala da bi igrala stoni tenis. Možda jednog dana i ona zavoli stoni tenis, baš kao što sam ga ja zavolela – rekla je Sara.

Na treninge koje redovno posećuje, Saru u stonotenisku salu, dovodi tata Mladen, koji je ranije igrao odbojku u Bačkoj Palanci i Baču.

Jedan od članova STK „Tikvara“ je i Bačkopalančanin Igor Belik. Igor će u junu napuniti četrnaest godina.

– Stoni tenis sam zavoleo igrajući ga kući, sa bratom od ujaka Aleksom Zeljkom. Na njegov nagovor, došao sam pre skoro šest meseci u STK „Tikvara“ i počeo da treniram. Trener Dragan lepo radi sa nama. Nadam se da ću jednog dana biti dobar stonoteniser, kao Aleksandar Karakašević koji mi je uzor u ovom sportu. U stonom tenisu volim sve, a najviše forhend, Osim što trenram ovde u klubu, stoni tenis često igram sa tatom Srđanom. Do sada sam učestvovao na jednom takmičenju. Bilo je to školsko takmičenje, koje je održano u Čelarevu, gde sam osvojio treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji i treće mesto u dublu sa Urošem Ercegom – rekao nam je Igor Belik.


Pogledaj: Stonoteniseri Tikvare doživeli prvi prvenstveni poraz, stonoteniserke maksimalne

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here