Cilj je pobeći što dalje od dna tabele

OFK Bačka počela pripreme za nastavak prvenstva u Superligi.

883

Pod vođstvom Zvezdana Miloševića, šefa stručnog štaba, fudbaleri OFK Bačke počeli su proteklog utorka pripreme za nastavak prvenstva u Super ligi Srbije. Sastanku održanom pre prvog treninga su, pored igrača, prisustvovali treneri i deo Upravnog odbora kluba.


– Posebnu dobrodošlicu bih poželeo novim članovima našeg kluba, a igračima i stručnom štabu želim uspešne pripreme. Ujedno bih vas zamolio da sve eventualne povrede prijavite klupskom lekaru dr Goranu Stuparu. Ubeđen sam da ćemo u nastavku prvenstva biti bolji nego u proteklom delu sezone. Da bi ostvarili bolji rezultat neophodno je da se dobro spremite i igrate kao što ste igrali u finišu prvog dela prvenstva, napomenuo je sportski direktor OFK Bačke Mile Tešić.

Zatim se prisutnima obratio Marjan Rnić, član Skupštine bačkopalanačkog superligaša.

– Obraćam vam se u svoje, ali i ime predsednika kluba Vladimira Mrđana, koji je opravdano odsutan, a koji vam je poželeo dobro zdravlje, mnogo sreće, kreativnog rada, posvećenosti fudbalu, požrtvovanja i da radite i slušate svoj stručni štab i ponašate se onako kako se inače ponašaju primerni sportisti. Posledice toga će biti odlični rezultati koje od vas očekujemo u predstojećem delu prvenstva. U nastupajućem prelaznom roku igrači će odlaziti i dolaziti. Ta pojava neće zaobići ni naš klub. Uz određenu dopunu naše najbolje ekipe, mi ćemo sigurno u preostalom delu superligaškog takmičenja biti još bolji. Da bi ostvarili još bolje rezultate, morate više da trenirate i radite. Plan kluba je da se ostvari što bolji plasman, da se afirmišete više nego do sada i da sa onim klubom kod koga postoji interesovanje za nekoga od vas nađemo zajednički jezik, a vama da pomognemo da napravite još bolju karijeru bilo kod nas ili u inostranstvu, naglasio je Rnić.

O radu u predstojećem pripremnom periodu govorio je Zvezdan Milošević, šef stručnog štaba i menadžer OFK Bačke.

– Što se mene tiče i nekog našeg rada i saradnje, znate kako je sve počelo i kako se završilo. Zajedničkim snagama nastavićemo tamo gde smo stali, a da bih ja olakšao rad vama i meni i svima u klubu, napravljena je određena selekcija. Svi vi ste deo te selekcije koja pre svega meni odgovara. Nastavljamo tamo gde smo stali. Novi igrači treba da se prilagode što pre, baš kao i oni koji su stigli u ovaj klub na probu. Jedino tako bićemo bolja ekipa nego do sada. Prag tolerancije je sada mnogo kraći nego pre, baš iz tog razloga što smo već radili i znamo šta nas čeka u toj saradnji. Želim da se usmerim samo na fudbal i da se isključivo njime bavim. Vi koji ste bili deo ove priče, imali ste vremena da donesete odluku da li da nastavite ili odete. S obzirom na to da ste ovde, verujem da vam odgovara da bude po mom, jer drugačije i neće biti. Nemojte da se trošimo na nevažne stvari, a vi koji ste od ranije ovde pomozite novajlijama, prihvatite ih i usmerite u pravom smeru.

Što se tiče samog rada, prva nedelja će biti blaga, a nakon toga ulazimo u drugu, treću i četvrtu nedelju kada ćemo pojačati tempo, a sve sa ciljem kako bismo spremno dočekali početak drugog dela prvenstva i prvi susret sa Radničkim u Nišu. Imaćemo pet kontrolnih utakmica u kojima neće važiti neka pravila ko će igrati, a ko neće. Sve ćemo rešavati u hodu. U pripremnom periodu neće biti velike razlike u odnosu na ono što ste već radili. Predstojeći rad još više će biti usmeren i još bolje organizovan. Nastavljamo tamo gde smo stali i očekujem da ćemo biti bar pet do deset procenata bolji nego što smo bili, jasan je menadžer OFK Bačke Zvezdan Milošević.

OFK Bačka je prvi deo superligaške sezone okončala na deobi dvanaestog mesta sa Zemunom sa po 21 bodom. Nastavak prvenstva Superlige planiran je za 17. februar. Pripreme OFK Bačke odvijaće se do daljnjeg u Bačkoj Palanci, a ukoliko se vremenski uslovi pogoršaju bačkopalanački fudbaleri će se preseliti na neku drugu lokaciju.

Tokom predstojećih priprema i preostalog dela prvenstva, Miloševiću će u radu pomagati treneri Dejan Čelar, Milan Mitrović i trener golmana Stevo Knežević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here