„Elitovci“ odlični u Sloveniji

775

Mladi kajakaši “Elita” su posle zapaženih učešća na domaćim takmičenjima, prvenstveno u
mini kajaku, prošlog vikenda imali izuzetno uspešan nastup u Sloveniji gde su na dva takmičenja uzeli osam medalja. To samo potvrđuje da je Bačka Palanka rasadnik pravih kajakaških dragulja. Najpre su “Elitovci” nastupili na međunarodnoj regati “Ankaran” uSloveniji gde su veslane trke u jednosedima i dvosedima na 1.000 metara.

Na ovoj regati su se zlatnim medaljama okitili dvosed devojčica Anja Šantić – Miona
Nikolić kod kadetkinja na deonici od 1.000 metara, kao i Miona Nikolić u pionirskom
jednosedu na istoj deonici. Srebro je uzela Anja Šantić kod kadetkinja za 2002. godište u jednosedu na deonici od jednog kilometra, dok je Uglješa Rakin bio osmi u trci jednoseda na istoj deonici u kadetskoj konkurenciji.

U nedelju (12.08) su Palančani nastupili i na međunarodnoj regati “Kapris” u Kopru u
organizaciji domaćeg KK “Žusterna” gde je učestvovalo više od 170 takmičara iz dvanaest klubova.

Tri zlatne medalje je uzeo dvosed devojčica Anja Šantić – Miona Nikolić na pola kilometra u
kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a najsjajnije odličje pripalo je i Mioni Nikolić
u pionirskomjednosedu na 500metara. AnjaŠantić je bila bronzana u kadetskom jednosedu na 500 metara, dok je Uglješa Rakin bio sedmoplasirani kod kadeta u jednosedu na istoj deonici. Ovome još dodajmo da su Anja Šantić i Miona Nikolić zbog velikih i jakih talasa usled prevrnuća čamaca bile diskvalifikovane u dve trke, inače bi bilo još osvojenih odličja za “Elit”.

– U Sloveniji smo zaista naišli na odličan prijem. U Kopru su domaćini bili izuzetno gostoljubivi, a posebno veliku pomoć su nam pružili Grega i Zdenka Ponomarenko kojima se od srca zahvaljujemo. Eto, mi smo im uzvratili odličnim veslanjem i mnoštvom osvojenih medalja. Moram da naglasim da smo u Kopru bili sedmi u ekipnom plasmanu sa 51 bodom sa samo tri takmičara što je veliki uspeh, rekao je Branislav Miškov iz KK „Elit“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here