Beograd opet centar kajakaškog sveta – Bačkopalančani u velikom broju

1738

Evropski šampionat za juniore i mlađe seniore svečano je otvoren na Adi Ciganliji.

BEOGRAD: Ceremoniji otvaranja koja je počela defileom zastava 38 zemalja učesnika koji su ispred punih tribina prošli azbučnim redosledom, prisustvovao je veliki broj takmičara, posetilaca Ade, kao i zvaničnika ekipa.

Posle intoniranja himne „Bože Pravde“ i svečanog podizanja srpske trobojke i zastave Kajakaškog saveza Srbije, predsednik našeg nacionalnog saveza, Mirko Nišović, pozdravio je okupljene i poželeo svima dobrodošlicu u Beograd.

Nišović je podsetio i na tradiciju organizovanja velikih međunarodnih takmičenja na Adi Ciganliji:

Imali smo čast da budemo domaćini pet svetskih prvenstava. Prvo Svetsko prvenstvo smo organizovali još 1971. godine! Organizovali smo i dva evropska šampionata, ove godine smo već organizovali Svetski kup. A ove nedelje smo domaćini najboljim mladim kajakašima i kanuistima Evrope“, naglasio je Nišović.

Samo dve nedelje posle uspešno održanog Svetskog kupa, glavni grad Srbije ponovo je središte kajakaškog sveta sa oko hiljadu takmičara iz 38 zemalja koji će se boriti u disciplinama na 1000, 500, 200 metara u ukupno 213 trka. Za vikend, kada se održavaju finalne trke, biće podeljeno 46 kompleta medalja.

Na Prvenstvu Evrope za juniore i mlađe seniore koji se vesla na Adi Ciganliji srpski tim nastupiće sa 23 takmičara u konkurenciji juniora i 17 takmičara u konkurenciji mlađih seniora (takmičara do 23 godine). Juniori će se boriti u 20 disciplina, dok će se mlađi seniori okušati u 15 disciplina.

Spisak Bačkopalanačana iz KKK Tarkett koji nastupaju za reprezentaciju Srbije po disciplinama:

K2-1000 Dragan Krnač, Saša Rodić

K4-500 Anastazija Bajuk, Tijana Janić, Zorana Dolovac, Jelena Bodor

C1-200 Nemanja Stefanović

K1-200 Marko Dragosavljević

K2-500 Strahinja Stefanović, Nemanja Stanivuković

K4-500 Simo Boltić, Bojan Milinković, Stefan Vekić, Marko Dragosavljević

K2-1000 Simo Boltić, Stefan Vekić

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here