FK Mladost – OFK Bačka 1:0 (VIDEO)

649

Četvrti put se sastali, četvrti put 1:0

Mladost je u Lučanima, posle lošeg poluvremena, pronašla put do nove pobede i potvrdila status veoma nezgodnog domaćina.

Mladost Lučani i OFK Bačka četvrti put su se sastali danas u poslednjem subotnjem meču 21. kola Superlige.
Četvrti put rezultat je bio – 1:0 (0:0).

Novu, petu pobedu kod kuće ove sezone ekipa trenera Nenada Milovanovića ostvarila je u „tvrdoj“ utakmici sa Bačkom koja je stigla u Lučane u seriji od tri meča bez poraza, a momenat odluke dogodio se u 72. minutu kada je strelac bio Aleksandar Pejović.


Mladost: Rosić, Milošević, Golubović, Trifunović, Pejović, Pešić, Radivojević, Andrić, Tumbasević, Pavlović, Šatara.

Bačka: Jevrić, Ilić, Bjeloš, Trivunović, Luković, Mićić, Balabanović, Makarić, Spremo, Đorić, Živković.

Bivši fudbaler OFK Beograda, kojem je ovo druga sezona u Milovanovićevom timu, postigao je peti pogodak u prvenstvu i poravnao na 2:2 u ovom superligaškom rivalitetu u kojem su gosti iz Bačke Palanke vezali dva trijumfa takođe rezultatom 1:0, u martu i avgustu.

Mladost je bila prilično nadigrana u prvih 45 minuta, kada je domaćin uputio jedan udarac ka golu i veći deo vremena provodio ispred gola Dragana Rosića, inače veoma zaposlenog sa tri interevencije pre odlaska na odmor.

Sa njega, nisu se vratili „isti“ timovi Milovanovića i Zvezdana Miloševića – Mladost se odlučila za ofanzivu, Bačka za igru bez lopte i takav pristup jednima se isplatio, drugima osvetio na 20-ak minuta pre kraja susreta kada je Pejović prekinuo sedam kola dug golgeterski post i vratio plavo-bele na treće mesto tabele Superlige kada su utakmice kod kuće u pitanju.

Mladost, koja je u prošlom kolu u surduličkom „trileru“ sa Radnikom (3:4) stigla do prve pobede na strani ove sezone, sa 22 osvojena boda kod kuće ima lošiji učinak samo od Crvene zvezde (28) i Radničkog (23).

Miloševićeva ekipa pobedila je Vojvodinu 1:0, odigrala nerešeno u Kruševcu sa Narpetkom 1:1, pa otkinula Crvenoj zvezdi dva boda remijem 2:2 u prethodnom kolu, ali nije bila u prilici da nastavi taj niz rezultata koji je Bačku pomerio iz grupe najugroženijih timova lige.

Ekipa Voždovca ostaće do daljeg jedina koja je pobedila u Lučanima od starta sezone, a dogodilo se to 24. septembra kada je bilo 1:3.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here