Абрамович: Одлучио сам да продам Челси

149
Фото: sportklub.rs

Руски милијардер Роман Абрамович одлучио је да прекине спекулације око тога да ли ће или неће продати Челси, које су се актуелизовале са избијањем кризе у Украјини.


У писаној изјави истакао је да је одлучио да прода клуб. Абрамович је доставио писану изјаву која је објављена на сајту Челсија.

Желим да се обратим јавности поводом спекулација у медијима у претходних неколико дана у вези мог власништва над Челсијем. Као што сам и раније истакао, увек сам одлуке доносио у најбољем интересу клуба, како сам сматрао из свег срца. Стога, у тренутној ситуацији одлучио сам да продам клуб, јер верујем да је то у његовом најбољем интересу, као и у интересу навијача, запослених, спонзора и партнера.

Продаја клуба неће бити брзопотезна, већ ће пратити процес. Нећу тражити никакав повраћај ранијих позајмица. Јер ово за мене никада није био посао због новца и личног интереса, већ због чисте страсти према клубу и игри. Шта више, дао сам инструкције свом тиму да установи добротворну фондацију кроз коју ће се вршити сав промет до продаје.

Приходи ће се скупљати за жртве рата у Украјини, што за тренутни што за дугорочни опоравак. Ово је била невероватно тешка одлука за мене и боли ме што се клуб и ја растајемо на овакав начин. Али свакако верујем да је ово у најбољем интересту за клуб.

Надам се да ћу моћи да дођем на Стамфорд Бриџ да се поздравим са вама уживо. Била је животна привилегија бити део Челсија и ја сам поносан због свих наших достигнућа. Челси и навијачи биће увек у мом срцу. Хвала вам.“

Спекулисало се већ раније да је Абрамович нудио клуб, а вредност клуба се процењује на 4.3 милијарде евра.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here