Aleksa Vukanović: Najbolji sam uz Pavkova

800
Foto: EPA/V. Oliver

Milan i ja smo bili zajedno i u Čelarevu, savršeno mi odgovara kad činimo tandem – kaže jedan od trojice strelaca na proveri protiv omladinaca.


Aleksa Vukanović moći će pokoljenjima da pripoveda da je bio strelac za Crvenu zvezdu na prvom meču posle dvomesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Pored Milana Pavkova i „bombardera” NJegoša Petrovića, napadač Crvene zvezde zatresao je mrežu poslednji put na meču za 3:0 protiv omladinskog tima našeg najtrofejnijeg kluba.

Efikasnost je u opisu posla Vukanovića. Na stadion „Rajko Mitić” stigao je početkom 2019. iz Napretka kad je na listi strelaca delio prvo mesto sa Nerminom Haskićem iz niškog Radničkog. Aleksa je tad izabrao Zvezdu, iako je imao unosnije ponude iz inostranstva.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

– Nikad kroz karijeru nisam razmišljao vodeći najviše računa o finansijskim detaljima. Kod mene je isključivo preovlađivao fudbalski motiv. Nije me vuklo da odem u Južnu Koreju ili neku drugu destinaciju posle odlične epizode u Kruševcu. Bio sam svestan da Zvezda zove jednom ili možda dvaput u karijeri. Nisam pogrešio, srećan sam u crveno-belom dresu – kaže Aleksa Vukanović.

Broj golova Bačkopalančanina od dolaska u redove šampiona Srbije nije ni približan učinku u Napretku. U prvih šest meseci postigao je tri, a za 26 kola tekućeg prvenstva Vukanović se u strelce upisao četiri puta.

– Kad bih u Zvezdinom dresu uspeo da postanem najbolji strelac Super lige stigao bih do vrhunca karijere. Svestan sam da u ovoj sezoni ne mogu da konkurišem Benu i ostalim igračima na vrhu liste strelaca. Tako nešto moguće je u sledećem prvenstvu, od prvog kola težiću da postignem gol na svakom meču, videćemo da li ću uspeti.

Crvena zvezda je u subotu igrala u formaciji 4-4-2. Prvi izborod napadača bili su Milan Pavkov i Antonio Tomane, u nastavku su zaigrali Aleksa Vukanović i Ričmond Boaći.

– Isprobavamo više varijanti. Najbolje se poznajem sa Milanom Pavkovim, bili smo zajedno i u ČSK-u, tako da mi najviše mi odgovara da igram s njim u tandemu. Tomane i Boaći su takođe kvalitetni napadači koji mogu dosta da doprinesu timu.

Zvezdaška javnost konačno je mogla da vidi Sekua Sanoga, internacionalca iz Obale Slonovače, zimsku akviziju iz Al Itihada.

– Nisam ga mnogo poznavao jer se povredio ubrzo po dolasku. Na prvi pogled vidi se da je iskusan igrač, ume da stane na loptu. Dobro će nam doći takav pojedinac do kraja ove i u sledećoj sezoni.


Pogledaj: Aleksa Vukanović: „Izabraću da sam slavuj iz Gajdobre“ (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here