Bek, koji daje golove

Đorđe Lovas iz Bačke Palanke, pet i po godina trenira fudbal

1029
Foto: Privatna arhiva

Jedanaestogodišnji Đorđe Lovas, fudbal je počeo da trenira sa svega pet i po godina. U bačkopalanačkom Starom gradu, Đorđe je sa nešto više od pet godina krenuo da uči fudbalsku azbuku, a učitelj mu je bio Rajko Ivković.


Sa velikom lakoćom Đorđe je naučio sva slova fudbalske azbuke, pa je nakon nešto više od tri godine provedene u Starom gradu, prešao u Akademiju TSC iz Bačke Topole.

– Mada igram na mestu desnog beka, često se ubacujem u napad jer volim da postižem golove. Tokom dosadašnjeg treniranja i bavljenja fudbalom, trenirali su me, Rajko Ivković (Stari grad) i Aristid Laćak (TSC). Sada treniram sa Leom Andreučićem (TSC) i njegovim pomoćnikom Babi Egonom. U fudbalu najviše volim da dajem golove. Voleo bih jednog dana, kada porastem, da zaigram za Bajern iz Minhena, a moj fudbalski uzor je Sehio Ramos, novi član PSŽ –a iz Pariza. Protekle sezone, moja ekipa TSC, je igrala finalnu utakmicu sa Arenom iz Subotice. Tu utakmicu smo izgubili zbog slabijeg izvođenja penala. Pre penala rezultat je bio 3:3. Na treninge u Bačku Topolu vozi me mama Suzana ili tata Tomislav u zavisnosti kad može od posla – gotovo u jednom dahu, rekao je ovaj simpatični plavooki dečak.

Zanimljivo je da su svojevremeno fudbal igrala i Đorđetova mama Suzana. Sestra junaka ove priče Jana, ima tek šest godina, i trenutno više voli karate od fudbala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here