Dečaci FK Krila Krajine osvojili drugo mesto na Jahorini

Učestvovali na 14. Međunarodnom turniru „Piksi kup -Jahorina 2021“

785
FK Krila Krajine (Foto: Nedeljne novine)

JAHORINA: Podelom nagrada i priznanja najboljima na olimpijskoj lepotici je završen 14. Međunarodni turnir fudbalskih nada „Piksi kup -Jahorina 2021“.


Izuzetno loše i prohladno vreme koje je u tri takmičarska dana pratilo učesnike turnira, uz kišu i izmaglicu, nije sprečilo oko 1.500 fudbalskih poletaraca i 120 ekipa da se viteški nadmeću i okončaju takmičenje na jednom od najprestižnijih i najmasovnijih omladinskih fudbalskih turnira u Evropi.

Svi susreti su se igrali na stadionu pokraj hotela Bistrice koji je i pored nevremena bio solidno pripremljen, ponajviše zahvaljujući entuzijastima i organizatorima turnira, a što je najbitnije svi mladi fudbaleri učesnici ove tradicionalne sportske manifestacije su se vratili zdravi kućama.

Dečaci FK Krila Krajine su odigrali šest utakmica i prikazali visok kvalitet poznavanja fudbalske igre. Ponosno su predstavljali klub, kao i opštinu Bačka Palanka, kako na terenu tako i ponašanjem van njega. Deca su prerdstavila grad na najlepši način. Korektno i dostojanstveno bilo je i ponašanje roditelja. Strasno, ali fer i korektno su bodrili, podržavali svoju, a i decu iz drugih ekipa. FK Krila Krajine stekao je i simpatije klubova iz Bosne, Hrvatske, tj. svih klubova odakle su dolazila deca.

Jedno je sasvim sigurno dugogodišnja tradicija organizacije „Piksi kupa“ je u potpunosti uspela i opravdala očekivanja i sigurno će u budućnosti Jahorina biti mesto okupljanja fudbalske mladosti.

Rezultat „Piksi kup – Jahorina 2021“ za 2010. godište:

1.Zenit (Bijeljina)
2.Krila Krajine (Bačka Palanka)
3. Zvijezda (Velika Kladuša)

Najbolji igrač: Marija Maksimović (Zenit), najbolji strelac: Novak Vojnović (Krila Krajine), najbolji golman: Ensar Grahović (Zvijezda)

Ekipu FK Krila Krajine predstavljali su: Vuleta Stefan, Galić Strahinja, Glamočanin Đorđe,
Glamočanin Žarko, Grubor Dragan, Kesić Jovan, Kapelan Milan, Hajduk Filip, Vojinović Novak, Jovin Stefan.

Ekipu je vodio trener Beljanski Milan.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here